Ursul a ieșit la plimbare pe o stradă din municipiul Baia Mare

Fotografie de la Alexas Fotos: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/blana-periculos-terifiant-urs-7193045/
Fotografie de la Alexas Fotos: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/blana-periculos-terifiant-urs-7193045/

Românii au început să trăiască printre urși.

Un urs a fost văzut vineri seara la capătul străzii Ferăstrăului din municipiul Baia Mare, la bifurcaţia cu traseul mountain bike, spre cariera Sfântul Ioan, de către persoane care se aflau în drumeţie şi au anunţat autorităţile, a informat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Maramureş, Dan Bucă.

„La nivel local se va constitui o echipă de intervenţie în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, care se va deplasa în zonă şi care va proceda la stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri. Solicităm cetăţenilor care văd animalul sălbatic să apeleze serviciul unic de urgenţă 112 pentru a emite mesajul RO ALERT, în scopul avertizării populaţiei de prezenţa ursului în zonă!”, a precizat Dan Bucă.

De asemenea, reprezentantul Prefecturii Maramureş a recomandat persoanelor care merg în drumeţii sau se deplasează pe traseu cu bicicletele ca în cazul în care se întâlnesc cu ursul, să păstreze distanţa faţă de acesta, să nu îl hrănească sau să îl fotografieze. 

Atunci când te întâlnești cu un urs, este esențial să eviți anumite comportamente care ar putea declanșa o reacție agresivă din partea animalului. Iată câteva lucruri pe care nu ar trebui să le faci:

Nu te panica și nu fugi

Ursul poate percepe fuga ca pe o provocare sau o pradă care fuge, declanșând astfel instinctul său de a te urmări. În plus, urșii sunt foarte rapizi și te pot ajunge cu ușurință.

Nu te apropia de urs

Menține o distanță sigură. Dacă observi ursul de la distanță, încearcă să te îndepărtezi încet și calm, fără a face mișcări bruște.

Nu face mișcări bruște și zgomote puternice

Acestea pot speria sau irita ursul. Încearcă să vorbești calm și cu o voce normală pentru a-l anunța de prezența ta fără a-l provoca.

Nu te uita fix în ochii ursului

Privitul direct în ochi poate fi perceput ca un gest agresiv sau de dominanță. Încearcă să păstrezi o privire neutră și să nu faci contact vizual prelungit.

Nu te ascunde și nu te face mic

Ursul te poate considera o pradă dacă te vede ascunzându-te sau aplecându-te. Stai drept și încearcă să pari cât mai mare și mai impunător.

Nu te apropia de puii de urs

Dacă vezi pui de urs, există o șansă foarte mare ca mama lor să fie în apropiere și să devină extrem de protectoare și agresivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel