Ursula Von der Leyen, concluziile vizitei în China: Relații complexe între UE și China. Xi și-a reiterat disponibilitatea de a vorbi cu Zelenski

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Viitorul comun al UE și al Chinei depinde de cooperarea reciprocă cu privire la cele mai presante provocări globale.

Acest lucru a fost declarat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul întâlnirii trilaterale de la Beijing cu președintele chinez, Xi Jinping, și președintele francez, Emmanuel Macron, potrivit Nova News.

”Întâlnirea noastră de astăzi este o oportunitate importantă pentru un dialog sincer și constructiv. Uniunea Europeană și China au astăzi relații extinse și complexe. Gestionarea acestor relații va fi un factor determinant în viitoarea noastră prosperitate economică”, a spus ea.

”Din acest motiv, nu consider detașarea de China o strategie viabilă sau de dorit. Dar văd și o serie de riscuri cu care se confruntă Europa. Având în vedere acest lucru și în mediul geopolitic actual, este mai important ca niciodată să vorbim între noi și să păstrăm deschise liniile de comunicare”, a adăugat Ursula von der Leyen.

”Suntem parteneri de afaceri importanți. Uniunea Europeană este principala piață de export a Chinei, în timp ce China este a treia piață a noastră. În timp ce ne confruntăm cu unele dezechilibre critice în relațiile noastre economice, China și Uniunea Europeană trebuie să coopereze strâns cu privire la cele mai presante provocări globale. Schimbările climatice, amenințările nucleare, sănătatea globală, stabilitatea financiară globală și multe altele. Viitorul nostru comun depinde de asta”, a concluzionat von der Leyen.

Un posibil dialog între Xi și Zelenski

La sfârșitul discuțiilor trilaterale, Ursula von der Leyen a dezvăluit că președintele Xi și-a reiterat disponibilitatea de a vorbi cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, ”de îndată ce condițiile sunt potrivite”.

În conferința de presă, președintele Comisiei UE a spus: ”Am discutat despre asta și am ridicat problema, încurajând președintele Xi să-l contacteze pe președintele Zelenski”, a spus ea.

”Știu din apelurile mele telefonice că Zelenski a solicitat public și a fost interesat să asculte propunerile președintelui Xi, reiterându-și disponibilitatea de a vorbi atunci când condițiile sunt potrivite. Cred că acesta este un element pozitiv”, a adăugat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel