Președintele Comisiei Europene este a fost răsplătit pentru „serviciile sale pentru unitatea statelor membre”.
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a câștigat un mare premiu pentru unificarea europeană, a anunțat miercuri Consiliul de Administrație al premiului, potrivit POLITICO.
Ursula von der Leyen urmează să primească Premiul Internațional Carol cel Mare de la Aachen, numit după regele franc Carol cel Mare, care a unit cea mai mare parte a Europei Occidentale și Centrale sub Sfântul Imperiu Roman în secolul al IX-lea.
Șefa Comisiei a primit premiul pentru „serviciile sale pentru unitatea statelor membre, pentru limitarea pandemiei, pentru unitatea hotărârii Uniunii de a se apăra împotriva Rusiei – și pentru impulsul către Green Deal”, a premiului. a spus consiliul de administrație.
„Ea personifică Europa. Ea este vocea puternică a Europei pe scena lumii. Ea este cea care are puterea de a reprezenta interesele Europei și ale aliaților săi în aceste vremuri istorice”, a adăugat Consiliul de Administrație al Premiului.
În ultimii ani, Ursula von der Leyen a fost criticată pentru stilul său de conducere de sus în jos și pentru lipsa de transparență, oferind câteva interviuri unu-la-unu și având adesea conferințe de presă scurte. De asemenea, echipa ei a refuzat recent să dezvăluie că a fost spitalizată cu pneumonie până după ce s-a întors acasă, stârnind frustrare în rândul presei de la Bruxelles.
Primii beneficiari ai premiului – acordat pentru prima dată în 1950, cu o ceremonie care are loc de obicei în Ziua Înălțării la Aachen – îi includ pe fostul președinte al SUA Bill Clinton, fostul prim-ministru britanic Tony Blair și fostul cancelar german Angela Merkel.
Același premiu i s-a acordat și președintelui Klaus Iohannis, pe 2 octombrie 2021, pentru anul 2020.
Comitetul director al Premiului Carol cel Mare a decis să acorde Președintelui Klaus Iohannis premiul pentru anul 2020 ca recunoaștere a meritelor în ceea ce privește „conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept”, pentru „eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre”, precum și pentru „promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei.”, se arăta în mesajul de acum 4 ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu