Ce trebuie să faceți dacă ușa mașinii de spălat nu se deschide și hainele au rămas blocate în cuvă?
Unele gospodine se confruntă cu o problemă: ușa mașinii de spălat s-a blocat și nu poate fi deschisă. Uneori, pentru ca ușa să se deschidă, trebuie să așteptați 2-3 minute. Dar ce să facem dacă și după acest timp ușa rămâne blocată?
Deci, știți că orice mașină de spălat nu deschide imediat ușa, deoarece are nevoie de timp pentru a „gândi” dacă cronometrul arată sfârșitul procesului. De regulă, câteva minute sunt suficiente, dar există momente în care ușa rămâne închisă.
Iată ce trebuie să faceți
Metoda 1: Scoateți mașina de spălat din priză și să lăsați aparatul în această poziție timp de 10-30 de minute. După aceea, apăsați ușor încuietoarea ușii și încercați să o deschideți.
IMPORTANT: această metodă ajută doar dacă problema este a lacătului. Prin scoaterea sub tensiune a mașinii de spălat, veți priva de putere toate mecanismele interne. Acestea se vor răci și se vor întoarce la poziția inițială.
Metoda 2: Dacă aveți o mașină modernă, atunci aceasta are un cablu proiectat pentru deschiderea de urgență a ușii. Uitați-vă unde se află filtrul de scurgere, deoarece acolo se află capătul acestui cablu. Cel mai adesea, producătorii îl colorează în culori stridente pentru a crește șansele ca acesta să fie detectat. Trageți de cablu și ușa se va deschide.
Metoda 3. Găsiți o sârmă sau o frânghie subțire în casă și plasați-o cu grijă în spatele trapei ușii mașinii de spălat, acolo unde se află încuietoarea. Capetele libere ar trebui să rămână în exterior - în mâinile tale. Apoi, trebuie să trageți capetele frânghiei sau ale sârmei în direcția opusă față de trapă. Agățați încuietoarea și deschideți ușa mașinii de spălat.
Folosește un șampon ieftin în viața de zi cu zi: trucurile gospodinelor cu experiență
O opțiune alternativă este un card de plastic, care trebuie introdus în zona de blocare și apăsat pentru ca mecanismul ușii să se deschidă.
Iar pentru a deschide mașina de spălat în timpul spălării, trebuie doar să apăsați butonul „Pauză” - dar rapid și o singură dată.
Mașina de spălat este unul dintre acele aparate electrocasnice pe care le folosim foarte des. Mai ales în lunile călduroase, când spălăm, zilnic, hainele umede din cauza transpirației.
Și astfel coșul mașinii de spălat este mereu plin cu tricouri, pantaloni, cearșafuri, fețe de pernă și pijamale. Chiar și noaptea transpiram, iar lenjeria de pat se îngălbenește.
O acțiune pe care trebuie să o facem adesea este să igienizăm mașina de spălat. Este o acțiune absolut importantă și fundamentală. Dar doar spălarea mașinii nu este suficientă pentru a elimina cele mai încăpățânate bacterii, de aceea aceasta trebuie igienizată.
Pe lângă murdărie, de multe ori observăm că mașina de spălat are un miros ciudat care se transmite hainelor proaspăt spălate. De obicei, acest miros urât este cauzat de mucegaiul care se ascunde în diferite zone ale mașinii de spălat. Așa că este esențial să o igienizați și să îndepărtați mucegaiul.
Evităm să folosim oțet, bicarbonat de sodiu sau alte remedii naturiste pentru că vor avea puțin succes. Una dintre cele mai acreditate soluții este înălbitorul. Evident că nu va trebui să împrăștiem înălbitor în cuvă sau în alte zone, dar va trebui să urmăm o procedură mică și simplă.
Luați o sticlă cu pulverizator și o umplem mai mult de jumătate cu apă. Adăugați puțin înălbitor delicat, cel pe care îl folosiți, de obicei, pentru a vă igieniza hainele.
Amestecați bine și pulverizați în cuvă, peste garnitura de cauciuc și ușă. Nu uitați și de sertarul în care se pune detergentul. Îl scoatem și pulverizăm compoziția. Faceți același lucru și în fanta goală în care apoi se reintroduce sertarul.
Veți vedea că fanta este plină de pete negre de mucegai și murdărie. Aceeași procedură trebuie făcută și cu filtrul mașinii de spălat. Îl goliți cu grijă, îndepărtați murdăria, curățați-l bine și uscați-l.
După ce ați făcut toate aceste acțiuni, trebuie să porniți o spălare cu vid a mașinii. În acest fel veți curăța bine toată mașina de spălat. Spălați mașina la 90 de grade și igienizați-o cu înălbitor dacă miroase a mucegai.
Pulbere sau lichid? Ingredientul activ este același. Detergentul pudră trebuie folosit pentru spălarea la temperaturi ridicate. Nu trebuie să-l folosiți pentru culori delicate, deoarece poate lăsa reziduuri pe haine, iar temperaturile scăzute pot să nu-l dizolve complet.
De asemenea, este important să folosiți puțin detergent, deoarece detergentul suplimentar va curge împrăștiat în mașina de spălat, urmând să se depoziteze în zone care vor favoriza apariția mucegaiul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu