Urmărește emisiunea live


USR a depus o moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu

Sursă foto: Facebook Virgil Popescu
Sursă foto: Facebook Virgil Popescu

Uniunea Salvați România a depus o moțiune simplă împotriva lui Virgil Popescu

Alegeri prezidentiale 2024

USR a depus marți o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, intitulată „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii așteaptă soluții”: „Și-a atins limita competenței cu mult înainte să fie ministru”.

„Virgil Popescu și-a atins limita competenței cu mult înainte să fie ministru. Însă, cu sprijinul inexplicabil al colegilor săi din PNL și al președintelui Klaus Iohannis, el a fost numit în toate guvernele din ultimii ani”, potrivit textului moțiunii.

Potrivit parlamentarilor USR, sub mandatele lui Virgil Popescu, prețul energiei pentru populație și companii a crescut constant.

„Prețul gazelor a crescut constant. Prețul energiei electrice a crescut constant. Prețul carburanților a crescut constant. Am ajuns să plătim peste 9 lei pe litrul de benzină sau motorină! Domnului ministru îi place să ofere ca explicație contextul internațional. Însă nicio secundă nu a explicat de ce a refuzat cu încăpățânare să aplice soluții aflate la îndemâna sa. Soluții propuse de USR și acceptate în diverse declarații publice inclusiv de partenerii domniei sale de guvernare. De cinci luni, proiectul de reducere a TVA la carburant stă în sertare. De ce nu adoptați soluția, domnilor? Cum scrie PSD pe Facebook: Românii așteaptă soluții. Rezultatele activității celui mai slab ministru al Energiei din câți a avut România se văd: scăderea accentuată și constantă a nivelului de trai pentru populație și dificultăți majore întâmpinate de companiile care activează în România. Credem că în cazul domnului Popescu nu mai este vorba numai de incompetență, ci și de rea-voință militantă. De aceea trebuie să plece imediat de la conducerea unei instituții pe care nu știe, nu poate și nu vrea să o conducă în interesul public”, conform moțiunii, scrie Mediafax.

Benzina, cu 63% mai scumpă decât în 2021. Prețul la pompă ar putea sări de 10 lei. Replici acide în direct, ministrul Energiei este avertizat

Prețurile carburanților continuă să crească în fiecare zi, în întreaga lume, cu excepția țărilor precum Ungaria, în care statul le-a plafonat artificial. Totuși, românii plătesc cea mai scumpă benzină și motorină din zonă, toți vecinii direcți alimentând mai ieftin.

Într-o emisiune televizată la B1 TV s-a încercat găsirea de răspunsuri în ceea ce privește cea mai răsunătoare problemă cu care se confruntă România în acest moment și anume: prețul exagerat de mare al carburanților în raport cu veniturile românilor.

 România nu este o țară săracă în zăcăminte de gaze și petrol, ci este o țară săracă în capacitatea de bună organizare și producție. 

”Nu avem capacitate de producție pentru că nu am investit. Nu am putut să exploatăm zăcămintele respective, mergeam pe importuri” , declară deputatul PNL, Marilen Pirtea.

La întrebarea ce stă pe buzele tuturor, de ce nu s-a investit în capacitatea de producție pentru a ne putea exploata zăcămintele și a ne bucura de o situație energetică mai ”relaxată”, deputatul PNL nu a dat un răspuns punctual, însă a menționat:

”Cu celeritate, în această guvernare am aprobat legea off-shore, cea care a fost tergiversată luni și ani de zile din diverse motive și irațiuni, acum este implementată și ea urmează să genereze efecte pozitive pentru români”, a menționat deputatul PNL Marilen Pirtea.

Temerea cea mai mare a românilor, pe cale să devină realitate

Potrivit analiștilor economici se preconizează că în foarte scurt timp prețul carburanților va depăși 10 lei pe litru. Întrebat despre un eventual proiect de lege prin care să se intervină asupra prețurilor la carburanți, deputatul PSD Ivan Gruia a declarat:

”Eu cred că de ieri ar fi trebuit ca acest proiect de lege să fie pe masa Guvernului și să fie adoptat cu celeritate, pentru că mă uit la niște date economice care nu mint. În medie, în ultimul an, profitul companiilor producătoare și distribuitoare de carburanți a fost de 37%.

Nu cred că ar avea vreo problemă dacă acest profit ar fi doar 10% iar diferența să nu nenorocească economia României. Din punctul meu de vedere ar trebui urgent, ieri, ar fi trebuit ca acest proiect să fie pe masa Guvernului, adoptat prin Ordonanță de Guvern și trecut mai departe”, declară deputatul PSD, Ivan Gruia (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel