Conducerea USR a validat afilierea la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European
Comitetul Politic al Uniunii Salvaţi România, reunit sâmbătă la Brăila, a validat afilierea europeană la grupul ALDE+Renaissance+USR PLUS din Parlamentul European, scrie Agerpres. De asemenea, conducerea USR a analizat rezultatele alegerilor europene din 26 mai şi modul în care a decurs campania electorală. Decizia de validare a afilierii europene a întrunit 84 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi trei abţineri.
"Avem o datorie uriaşă faţă de cei peste 2 milioane de români care au votat Alianţa 2020 USR PLUS la alegerile din 26 mai şi care au făcut din Alianţă un jucător pe scena politică la egalitate cu PSD şi PNL. Îi vom reprezenta pe români cu fruntea sus în Europa şi vom încerca să reparăm tot răul pe care l-au făcut PSD şi ALDE în ultimii doi ani şi jumătate în ceea ce priveşte imaginea şi credibilitatea României. Europarlamentarii Alianţei 2020 USR PLUS vor demonstra că locul României este în Europa şi că Europa poate însemna o sursă de progres şi de prosperitate pentru toţi românii", a declarat Dan Barna, preşedintele USR.
Vezi și: Barna, despre afilierea cu Ponta. "Au validat astăzi"
În cadrul noului grup format în Parlamentul European, al cărui nume definitiv va fi stabilit în curând, delegaţia Alianţei 2020 USR PLUS va fi a treia ca mărime după cele ale Franţei şi Marii Britanii. În ceea ce priveşte analiza rezultatelor obţinute în alegerile europarlamentare, au fost felicitaţi în şedinţa Comitetului Politic al USR liderii filialelor care au contribuit decisiv la victoria din 26 mai. Este vorba de USR Diaspora, USR Bucureşti şi de cele şase filiale de sector, dar şi de USR Cluj, USR Timiş, USR Braşov, USR Iaşi, USR Sălaj şi USR Constanţa.
Pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Politic al USR figurează şi mai multe propuneri de modificare a Statutului USR. Una dintre principalele modificări este propusă de Dan Barna şi vizează schimbarea sistemului de vot pentru preşedintele partidului, în sensul ca acesta să fie ales printr-un vot direct şi deschis al tuturor membrilor USR.
"Sistemul alegerii prin votul direct al tuturor membrilor partidului a funcţionat foarte bine la stabilirea candidaţilor pentru europarlamentare, aşa că avem toate motivele să implementăm această variantă expresie absolută a democraţiei interne şi pentru alegerea preşedintelui USR", a mai declarat preşedintele USR, Dan Barna.
Odată validate propunerile de modificare a Statutului, ele vor fi dezbătute şi votate în Congresul USR din 13 iulie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News