USR, atac la PNL. A mințit în campania electorală

Claudiu Năsui
Claudiu Năsui

Deputatul Claudiu Năsui are un atac la adresa PNL, arătând că liberalii au  mințit în campania electorală că susțin mediul de afaceri și debirocratizarea. De fapt cei care au votat PNL au fost înșelați.

"România e una dintre puținele țari din lume în care dacă vrei să-ți deschizi a 2-a firmă trebuie să cauți o rudă sau pe cineva să fie asociat simbolic.

De ce? Pentru că așa scrie în legea noastră a societăților. Lege care a fost un copy-paste de pe legea franceză a societăților în anul 1990. Copiind legea, am copiat și prostia de mai sus. Francezii, însă, au eliminat-o în 1994, dar noi am rămas cu ea. De ce? Pentru că antreprenorii sunt niște evazioniști în așteptare conform statului român (PNL mai precis)", precizează Claudiu Năsui pe Facebook.

"Între măsurile de debirocratizare propuse de USR s-a regăsit și asta. Să ne aliniem și noi la standardul nu doar european, ci al restului lumii. Să ai voie să-ți deschizi a 2-a firmă fără să mai pui pe cineva de complezență.

Proiectul USR a trecut în 3 ani prin parlament și tocmai când să fie promulgat, a fost retrimis de către președintele Iohannis înapoi în parlament. De ce? Din cauza mentalității învechite birocratice a PNL.

Asta e. Cu multă trudă, legea a mai trecut o dată prin parlament. Tocmai atunci guvernul PNL a atacat-o la CCR ca să o mai întârzie puțin.

Da, ați citit bine. PNL a făcut toate acestea. A mințit în campania electorală că susține mediul de afaceri și debirocratizarea. De fapt cei care au votat PNL au fost înșelați. Pentru că PNL a folosit voturile lor pentru a susține birocrația absurdă din România.

Doar ca să vedem cât de aberantă este această prevedere, să luăm câteva exemple de mari companii, care creează locuri de muncă și plătesc taxe în România.

Toate companiile din imagine au participație 99.9% un asociat și încă 0.1% un al doilea asociat. De cele mai multe ori e vorba de persoane juridice străine. Asta înseamnă câte două rânduri de documente care trebuie traduse. Și nu este vorba doar de momentul înființării. Fiecare decizie a firmei trebuie însoțită de convocarea unei adunări a asociaților, de simularea unui vot, de întocmirea unor împuterniciri pentru votul respectiv, și așa mai departe. Firmele străine includ asta la „costul de a face afaceri” într-o țară. Însă pentru antreprenorii români cu afaceri mici și mijlocii, este încă un exemplu în plus pentru care aleg să își deschidă afacerile în alte țări din UE.

De ce facem tot jocul acesta cu 0.1% dat cuiva? Din cauza prevederii stupide pe care USR a încercat să o schimbe, dar PNL s-a luptat să rămână așa.

Asta se întâmpla când oameni care n-au lucrat în privat în viața lor, nu au fost în situația de a plăti vreun salariu, și nu au depins vreodată de clienți care să le cumpere produsul, ajung în funcții politice de unde ii pot chinui pe oamenii productivi", mai scrie deputatul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel