Uniunea Salvaţi România anunţă lansarea unui site unde cetăţenii îi vor putea cunoaşte pe cei 85 de membri USR care s-au înscris în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din 2019.
"Cine sunt ei, ce studii au, care sunt motivaţiile lor, ce vor să schimbe la Bruxelles sunt doar câteva dintre informaţiile pe care viitorii alegători le pot afla de pe site-ul www.usr.ro/euro. Cei mai mulţi dintre candidaţi nu au mai făcut politică până acum, însă toţi au făcut pasul spre USR când au simţit că este necesară implicarea personală pentru a aduce schimbarea în politica românească", informează USR, prin intermediul unui comunicat.
Campania internă a început pe 1 octombrie
Campania internă pentru alegerea candidaţilor a început pe 1 octombrie şi au fost organizate deja peste zece dezbateri, inclusiv unele publice la Sibiu, Satu Mare, Bucureşti. Campania va culmina cu o dezbatere finală ce va avea loc pe 17 noiembrie şi la care sunt invitaţi toţi candidaţii. Procesul de votare va debuta în data de 22 noiembrie şi se va încheia în data de 29 noiembrie.
"Până la sfârşitul lunii noiembrie vrem să facem un spectacol al democraţiei în care să arătăm candidaţii tuturor celor care ne vor da votul de încredere în 2019. Vom continua să fim cel mai transparent partid, atât prin acţiunile sale, dar şi prin deciziile pe care le luăm în interiorul partidului. Toţi sunt candidaţi bine pregătiţi şi determinaţi să ducă la Parlamentul European reforma schimbării pe care USR a adus-o în România", a precizat preşedintele Uniunii, Dan Barna.
Desemnare prin metoda "primaries"
USR a menţionat că este primul partid din România care îşi va alege candidaţii la europarlamentare printr-un proces de tip "primaries", adică prin votul tuturor celor peste 5.300 membri. Votul se va desfăşura printr-un sistem electronic, online, securizat şi verificabil, a menţionat aceeaşi sursă. Lista finală a candidaţilor USR pentru alegerile europarlamentare va avea maximul legal de 43 de poziţii.
Fiecare membru va putea să aleagă şapte candidaţi şi să le acorde puncte în ordinea preferinţelor: candidatul cel mai bine plasat va primi nouă puncte, cel de pe locul doi va primi şapte puncte şi următorii candidaţi vor primi cinci, patru, trei, două, respectiv un punct. Pentru fiecare candidat se va face suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot. Candidaţii vor fi ordonaţi conform sumelor punctajelor primite, mai reiese din comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News