USR PLUS propune modificarea cărților de identitate: Fără adrese de domiciliu

USR PLUS propune modificarea cărților de identitate: Fără adrese de domiciliu
USR PLUS propune modificarea cărților de identitate: Fără adrese de domiciliu

USR PLUS propune ca pe cărțile de identitate să nu ne mai fie trecute adresele de domiciliu.

USR PLUS propune ca pe cărțile de identitate să nu ne mai fie trecute adresele de domiciliu, transmite Mediafax. Acest aspect ar genera „o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”, anunță copreședintele partidului Dan Barna.

„Un alt element important pe care-l vom discuta la coaliție și-l vom propune colegilor noștri, este de a nu mai avea, cum este exemplul mai multor state europene, domiciliul pe cartea pe identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiționată de existența domiciliului pe respectiva carte de identitate.”, spune dan Barna.

El apreciază că acest lucru ar permite „o participare la vot mult mai flexibilă și mult mai firească”.

Cartea de identitate electronică, beneficii

Cartea de identitatea electronică vine la pachet cu o serie de beneficii şi nu este obligatorie, însă cu actualul document cetăţenii nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării, a afirmat preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, la cea de-a 25-a ediţie a evenimentului Ziua Comunicaţiilor.

"Când vorbim despre identitatea electronică, în ultima perioadă s-au speculat foarte multe informaţii mai mult sau mai puţin adevărate în zona publică. Ce e important e că această carte electronică de identitate va putea oferi cetăţeanului român posibilitatea de a interacţiona în format digital cu instituţiile publice şi asta alături de alte două proiecte pe care Autoritatea pentru Digitalizarea României le implementează. E vorba despre nodul eIDAS care va permite comunicarea datelor dintre instituţiile guvernamentale din România împreună cu toate celelalte instituţii de la nivel european. Practic, identitatea noastră va putea circula în toată Uniunea Europeană şi identitatea celorlalţi cetăţeni europeni va putea fi recunoscută de instituţiile publice din România", a explicat Oprea, la sfârșitul lunii mai. 

Acesta a adăugat că procesul de identificare electronică va fi completat de platforma software centralizată PSCID, prin care, cu o logare unică, fiecare cetăţean din România poate naviga în orice platformă electronică. Mai multe informații despre cartea de identitate electronică, găsești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel