USR PLUS şi PNL, conflict din cauza relației dintre "anumite persoane" din conducerea Primăriei Braşov și un ONG: "I-a lovit amnezia"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Consilierii municipali liberali susţin că relaţia "anumitor persoane" din conducerea Primăriei Braşov cu Asociaţia Amural, de al cărei nume se leagă festivalul ce se desfăşoară în aceste zile la Braşov, a alunecat "pe panta ilegalităţilor" şi că nu pot gira un astfel de comportament administrativ.

Grupul consilierilor liberali braşoveni a transmis, joi, un comunicat, după ce, anterior, viceprimarul USR Flavia Boghiu a scris pe Facebook că PNL şi PSD "nu încap de Amural" şi că, anul acesta, ONG-ul a fost "hăituit" mai mult ca niciodată, scrie Agerpres.

"I-a mai şi lovit amnezia"

"Începe cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Amural, cel mai important festival de lumini şi artă digitală din ţară. Făcut de braşoveni, pentru Braşov. Anul acesta, Asociaţia Amural a fost hăituită cum n-a fost vreodată, (...) iar acum (...) liberali şi pesedişti deopotrivă nu încap de Amural. I-a mai şi lovit amnezia privind zona După Ziduri, catacombe şi proiectele cu care defilau anul trecut în campanie şi despre care scria presa vremii de atunci. În toată povestea asta, atât eu, cât si cei de la Amural ne-am trezit cu o plângere penală, depusă de un dezvoltator imobiliar care nici el nu încape de Amural. (...) Cică n-ar trebui să vorbesc despre asta, căci s-ar putea să deranjeze coaliţia cu liberalii. Şi pentru că sunt o doamnă şi n-ar trebui să mă cobor. Nu am nici timp, nici interes de războaie politice şi mocirlă, când sunt atâtea de făcut", a afirmat Flavia Boghiu în postarea sa.

În replică, consilierii PNL i-au transmis viceprimarului USR că pentru situaţia critică creată în jurul subiectului Amural, care a dus inclusiv la o plângere penală depusă de un braşovean pe numele Flaviei Boghiu, sunt vinovaţi "numai cei ce au considerat că este mai avantajos pentru ei să ocolească legea, decât să o respecte".

"Am fost atacaţi de USR PLUS"

"Intoxicaţi de aburii unei aparente puteri dată de o relaţie apropiată cu doamna viceprimar Boghiu, reprezentanţi ai Asociaţiei Amural umblă toată ziua prin primăria Braşov, confundând instituţia cu propriul sediu de ONG, şi solicită, prin diferite forme de presiune, beneficii diverse (acces, chei, documente). Relaţia anumitor persoane aflate vremelnic la vârful Primăriei Municipiului Braşov cu Asociaţia Amural a alunecat pe panta ilegalităţilor, iar consilierii PNL Braşov nu pot gira un astfel de comportament administrativ. Pentru situaţia critică, ce a dus inclusiv la plângeri penale, nu sunt de vină decât cei ce au considerat că este mai avantajos pentru ei să ocolească legea, decât să o respecte. (...) Le comunicăm pe această cale braşovenilor că nu ne face plăcere să ieşim public cu un astfel de mesaj, dar am fost atacaţi constant de partenerii noştri locali din USR PLUS pe diverse subiecte, în mod direct sau prin tot felul de consultanţi şi dorim să oferim un răspuns ferm", se arată în comunicatul PNL Braşov.

"Asistăm la o nouă mostră de tupeu"

Şi consilierii braşoveni ai PSD au reacţionat joi, pe Facebook, la postarea viceprimarului Boghiu.

"Zilele acestea asistăm la o nouă mostră de tupeu din partea doamnei viceprimar. Aceasta susţinând în continuare, proiectele Asociaţiei Amural, aceeaşi care a folosit în mod ilegal catacombele Braşovului, pe bani publici, încasând sume de la braşoveni şi turişti. Ba, mai mult, în pledoaria pentru binele braşovenilor, doamna viceprimar se arată foarte implicată în problemele oraşului, chiar dacă în timpul programului de lucru se deplasează la conferinţe de presă în Bucureşti, în interesul partidului. (...)Vă reamintim problema 'penală' şi extrem de gravă (pentru că tot vorbeaţi de amnezie) cu privire la faptul că Asociaţia pe care o susţineţi cu atâta ardoare a funcţionat ilegal, realizând venituri 'la negru' şi consumând din banii Municipiului Braşov, fără a avea nici măcar un temei legal de colaborare cu Primăria Municipiului Braşov", se arată în postarea citată.

Disputele politice pe tema relaţiei conducerii Primăriei Braşov cu asociaţia Amural au pornit de la relatările din presa locală legat de faptul că respectivul ONG ar fi funcţionat ilegal în catacombele Braşovului preluate de la administraţia, unde a amenajat un muzeu, a făcut lucrări la interior fără autorizaţie de construcţie, aviz de la ISU şi de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Braşov şi a vândut bilete de acces publicului.Totodată, în ultima şedinţă Consiliului Local Braşov, grupul de consilieri PSD a solcitat explicaţii pe această temă primarului Allen Coliban şi viceprimarului Flavia Boghiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel