USR propune ca elevii să aibă acces gratuit la muzee, concerte, spectacole, meciuri sau filme

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Un proiect inițiat de Filip Havârneanu propune ca elevii să aibă liber la evenimentele culturale și sportive organizate de instituțiile publice.

Un proiect iniţiat de deputatul USR Filip Havârneanu propune ca elevii să aibă acces gratuit la evenimente culturale şi sportive organizate de instituţii publice, precum muzee, concerte, teatru, operă sau film, conform Agerpres.

„Într-o societate tot mai ameninţată de lipsa unor modele, muzeele şi alte medii culturale de învăţare informală trebuie să fie accesibile gratuit elevilor şi să le ofere posibilitatea de "a se împrieteni" cu noi concepte, cu descoperiri despre trecut, ştiinţă, artă şi alte oportunităţi educaţionale, fără a exista o condiţionare financiară. În vremurile actuale, în care generaţia tânără şi copiii sunt prizonierii dependenţei de internet sau de jocuri online, muzeele şi instituţiile culturale au obligaţia să îşi lărgească misiunea şi să caute soluţii pentru ca ceea ce au ele de oferit să devină o preocupare proaspătă, atractivă, constantă în viaţa fiecărui elev”, afirmă deputatul USR, într-un comunicat.

Proiectul USR schimbă Legea învăţământului preuniversitar (198/2023) pentru a stabili gratuitatea pentru elevi la evenimente culturale şi sportive organizate de instituţii publice.

Proiectul prevede să beneficieze de gratuitate şi elevii români din afara graniţelor ţării, bursieri ai statului român

Elevii au deja gratuitate la transport

Executivul a adoptat hotărârea privind acordarea gratuităţilor la transport pentru elevi, pe parcursul anului şcolar.

Mai exact, Hotărârea de Guvern vizează transportul şi reducerile acordate pentru elevii din învăţământul preuniversitar acreditat sau autorizat, inclusiv cei înmatriculaţi în cadrul şcolilor înscrise în registrul special al unităţilor de învăţământ care funcţionează după un curriculum străin.

"Beneficiază de gratuitate la serviciile publice de transport public local, inclusiv metropolitan şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar, pentru toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului şcolar. Au fost stabilite facilităţi suplimentare la transportul elevilor, faţă de ceea ce a fost până acum. S-a introdus o nouă categorie de beneficiari la gratuitate la transport, şi anume elevii din şcolile înscrişi în registrul special al unităţilor de învăţământ preuniversitar care funcţionează după un curriculum străin. De asemenea, s-a prevăzut faptul că elevii din învăţământul preuniversitar care locuiesc şi/sau învaţă în judeţul Ilfov beneficiază de gratuitate la transportul cu metroul", a spus Deca, la Guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel