USR pune presiune pe DNA. Drulă: Este o acţiune judiciară aberantă

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

USR face scut în jurul candidatului lor la europarlamentare, Vlad Voiculescu, în urma acuzațiilor DNA într-un dosar privind achiziția de vaccinuri. Primele reacții au venit chiar de la liderii partidului, care încearcă să politizeze dosarul și pun presiune pe DNA. 

"Reţele de control în justiţie funcţionează. DNA-ul a deschis o acţiune complet aberantă", declară acesta și îl transformă pe fostul ministru al Sănătății, Voiculescu, într-o victimă a justiției controlate în opinia sa.  

"Acum pentru că este o victimă, un om inocent, un om care timp de trei luni s-a luptat pentru vieţile din această ţară, hărţuit în mod mizerabil el şi familia lui, el este un simbol acum pentru lupta pe care o ducem în România, şi are toată susţinerea noastră. Şi le spun că, şi dacă ne iau unul câte unul, o să rămânem în picioare", transmite liderul USR, acuzând DNA de fabricarea de dosare în perspectiva alegerilor din 2024.  

Drulă nu se sfiește să lege acest dosar DNA de faptul că USR alături de PMP și Forța Dreptei construiesc Polul de Dreapta, cu mari șanse în alegeri, motiv pentru a fi împiedicați iată cu dosare penale politice. 

Nu este singurul lider al partidului care are un discurs complet schimbat față de atitudinea obișnuită a USR în cazul anchetelor DNA. Fostul ministru USR, Cristian Ghinea, în guvernul din care a făcut parte și Voiculescu, afirmă în legătură cu dosarul vaccinurilor că trăim un moment abject și că securiştii se răzbună. Ghinea scria în 2012 cartea ”Eu votez DNA”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel