Ustensilele de lemn, recipiente pentru bacterii. Nu le mai curățați cu detergent

Ustensilele de lemn, recipiente pentru bacterii. Nu le mai curățați cu detergent. Sursa - pixabay.com
Ustensilele de lemn, recipiente pentru bacterii. Nu le mai curățați cu detergent. Sursa - pixabay.com

În bucătărie avem cu toții cel puțin o lingură de lemn. Dar v-ați întrebat vreodată cum le puteți curăța mai bine ca să scăpați de bacterii?

Deoarece este un material poros, nu e ușor să curățați perfect ustensilele din lemn.  Majoritatea experților sfătuiesc să nu puneți lingurile de lemn în mașina de spălat vase. Acest aparat poate deteriora cu ușurință lemnul, mai ales că spălarea se face la temperaturi foarte ridicate.

De asemenea, nu se recomandă să spălați ustensilele din lemn cu detergenți clasici pentru vase, care sunt prea agresiv.

Cum desfunzi scurgerea de la baie sau bucătărie în cinci pași

Să vedem care sunt remediile pentru a îndepărta murdăria de pe ustensilele de lemn fără a le deteriora. Ca alternativă la detergenții de vase, puteți folosi alte remedii naturale pentru a curăța mai bine ustensilele de lemn.

Spre exemplu, pentru a nu le deteriora, puteți folosi lămâie. Datorita lămâii, veți dezinfecta ustensilele de lemn și veți elimina grăsimea și mirosurile neplăcute. Scurgeți o lămâie și înmuiați un burete în sucul fructului. Ștergeți cu acest burete lingura de lemn, apoi clătiți-o și uscați-o cu o cârpă moale.

Podeaua casei va mirosi frumos cu acest remediu ieftin. Îl poți prepara acasă și este eficient

Un alt remediu eficient este bicarbonatul de sodiu, la care se poate adăuga și puțin suc de lămâie. Pur și simplu întindeți bicarbonatul de sodiu pe lingură și frecați cu un burete petele de murdărie, apoi clătiți. Odată uscată, lingura va fi perfect curată, iar urmele de murdărie vor dispărea.

Un ultim remediu pe care îl puteți folosi pentru a curăța lingurile de lemn fără a le deteriora este oțetul. Ca și lămâia, oțetul degresează și luptă împotriva mirosurilor neplăcute. În acest caz, vă recomandăm să pregătiți un amestec de apă și oțet în egală măsură și să puneți ustensilele circa 20 de minute. La final, clătiți și uscați bine. Datorită acestei soluții economice și ușor de preparat veți obține un rezultat perfect.

Nu folosiți mașina de spălat vase

Spălarea ustensilelor de lemn în mașina de spălat vase nu este recomandată. Temperaturile prea ridicate strică lemnul, iar căldura excesivă poate provoca proliferarea bacteriilor și acumularea  microorganismelor.  

În cele din urmă, vă recomandăm să schimbați mai des lingurile de lemn, mai ales când apar crăpături pe suprafața lor. Murdăria se acumulează mai ușor în aceste crăpături și, prin urmare, ustensilele din lemn trebuie înlocuite cu altele noi.

Vezi și:

Curăță toată casă doar cu oțet de mere: este ieftin, rapid și ecologic

Oțetul de mere este o soluție miraculoasă: poate trata răcelile și calma înțepăturile de țânțari. De asemenea, vă poate ajuta să vă curățați casa. 

Iată câteva moduri de a vă curăța întreaga casă cu oțet de mere. 

O soluție făcută din oțet de mere și apă, în proporții egale, este un excelent produs de curățare a bucătăriei, care poate elimina și bacteriile. Folosiți soluția pentru a curăța blaturile de lucru, cuptoarele cu microunde, aragazul, dar și vasele.

Și pentru că oțetul este diluat, nu trebuie să vă faceți griji că acidul va distruge suprafețele sau le va atenua strălucirea.

Un sfert de pahar de oțet de mere, adăugat în mașina de spălat vase, va îndepărta petele de pe ceștile de cafea și paharele de vin.

Plante de interior, ușor de întreținut: pot fi ținute în dormitor sau sufragerie

Oțetul de mere luptă împotriva mucegaiului din baie. În funcție de gravitatea problemei, puteți trata baia cu oțet pur de mere sau îl puteți dilua cu puțină apă. Pentru un miros plăcut, adăugați câteva picături de ulei esențial de lămâie.

Dacă aveți o scurgere înfundată în baie, adăugați mai întâi aproximativ ½ pahar de bicarbonat de sodiu, apoi un pahar de oțet și, la final apă fierbinte. După aproximativ 15 minute, clătiți totul cu apă clocotită.

Ușa cuptorului este murdară de grăsime? Cu trucurile bunicii va fi ca nouă

Dacă ați luat masa la lumina lumânărilor și ceara s-a scurs pe masă, nu vă panicați. După ce ceara se usucă, o puteți răzui cu o spatulă. Ștergeți apoi masa cu o cârpă înmuiată în oțet de mere diluat.

O soluție de oțet de mere poate fi folosită și pentru a îndepărta petele de pe pereți. Pentru a curăța o pată de pe covor, amestecați câteva linguri de sare cu oțet și aplicați pasta obținută pe pată. Peste 10 minute, aspirați. 

Curăță și dezinfectează scurgătorul pentru vase cu metodele bunicilor: va străluci și va fi ca nou

Pentru a curăța mașina de spălat, adăugați două pahare de oțet de mere în sertarul pentru detergent și porniți un ciclul de spălare fără a pune haine în mașină.

Pentru a vă păstra rufele mai curate și fără mirosuri, puteți adăuga, de asemenea, un pahar de oțet de mere la fiecare spălare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel