Usturoi murat, rețeta. Cum se pune la borcane. Usturoiul murat este delicios, mai ales lângă o porție de friptură savuroasă. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 3-4 căpățâni de usturoi, cam 200 g
- 100 ml de oțet de 9 grade
- 1 linguriță de sare grunjoasă neiodată
- 1 linguriță de zahăr
- 200 ml de apă
- la alegere: piper negru/piper roșu, boabe de muștar sau coriandru
- la alegere: rozmarin cimbru, oregano, busuioc
Vezi și: Tașche cu pegmez. Rețeta veche de pachețele cu gem. Cea mai bună prăjitură
Usturoi murat, rețeta. Cum se pune la borcane. Se curăţă usturoiul şi se clătesc căţeii sub un jet de apă ca să fim siguri că nu a mai rămas nicio cojiţă, scrie bucate-aromate.ro. Se aşază usturoiul în borcane, împreună cu mirodeniile preferate, iar borcanele se aşază pe un suport metalic.
Usturoi murat, rețeta. Cum se pune la borcane. Se pune la fiert apa cu oţetul, sarea şi zahărul. Când amestecul se apropie de temperatura de fierbere se toarnă în borcane, peste usturoi. Se înfiletează bine capacele, se lasă borcanele să se răcească, apoi se depozitează în cămară pentru cel puţin 10 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu