Usturoiul ar trebui inclus în alimentație sub orice formă, datorită proprietăților miraculoase pe care le are pentru sănătatea organismului. Interesant este că usturoiul prăjit are şi mai multe efecte pozitive.
Printre beneficiile usturoiului prăjit se numără întărirea sistemului imunitar şi prevenirea bolilor cardiovasculare. De asemenea, acest aliment favorizează îndepărtarea oboselii, îmbunătăţind presiunea sanguină.
Totodată, printre alte beneficii se află şi prevenirea apariţiei metalelor grele în organism, precum şi întărirea oaselor.
Pentru a beneficia de efectele pozitive, se recomandă cel puţin o căpăţână de usturoi pe zi.
Pentru a scăpa de mirosul neplăcut după consumul unui preparat ce conține usturoi, mestecați câteva frunze de pătrunjel sau mentă proaspătă.
[citeste si]
În altă ordine de idei, persoanele care sunt alergice la usturoi nu ar trebui să îl consume crud. În cazul în care observă iritații pe piele, dureri de cap sau creșterea temperaturii, să nu îl mai consume deloc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu