Usturoiul, chiar dacă are un miros care te poate ține departe de ceilalți, are beneficii importante pentru sănătate, susține dr. Vlad Ciurea.
Usturoiul este unul dintre alimentele cu multiple beneficii pentru sănătatea creierului, dar care are impact și asupra bolilor cardiovasculare.
”Se știe, de 5.000 de ani, de la vechile popoare. De ce evreii mănâncă usturoi continuu?
Este un adevărat panaceu, curăță vasele, îndepărtează acele elemente de depunere de colesterol și stimulează imunitatea și stimulează activitatea celulelor nervoase și activitatea sinaptică, sunt acele mici substanțe care pleacă din usturoi.
De 5.000 de ani se știe că acest popor ales consumă usturoi, dar de ce? Eu am lucrat în Danemarca și făceam o pauză dacă nu aveam de operat. Poporul nu este foarte evoluat din punct de vedere genetic, iar ca să își îmbunătățească starea genetică ei mănâncă usturoi.
Doar că aduceau un usturoi din Spania, care nu mirosea atât de tare. Al nostru este mult mai sănătos, dar și miroase mai tare”, a explicat dr. Vlad Ciurea, medic neurochirurg, la IThink de la Antena 3 CNN.
Beneficiile terapeutice potențiale ale usturoiului provin în primul rând din compușii săi bioactivi, inclusiv sulfuri organice, saponine, compuși fenolici și polizaharide.
Astfel, usturoiul poate ajuta la:
- reducerea inflamațiilor
- o alimentație echilibrată
- reducerea colesterolului seric
- protejează împotriva stresului oxidativ
- reduce riscul bolilor cardiovasculare, scrie Very Well Fitt.
Un cățel de usturoi, de aproximativ 3 grame, conține: 4,5 calorii, sodiu (0,5 mg), carbohidrați (1 g), fibre (0,1 g), proteine (0,2 g), vitamina C (0,9 mg) și zinc (0,04 mg).
Citește și:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News