EctoLife este un concept de reproducere științifică creat de un producător, realizator și biolog molecular, Hashem Al-Ghaili.
Un proiect numit EctoLife, care propune conceperea copiilor în laboratoare, a devenit viral pe rețelele de socializare în această săptămână.
Stabilit în Berlin, Germania, Hashem Al-Ghaili își folosește ”cunoștințele și pasiunea pentru știință pentru a educa publicul prin intermediul rețelelor sociale și al conținutului video”, scrie HITC. Facebook-ul comunicatorului științific are peste 33 de milioane de urmăritori, iar el produce sute de concepte și videoclipuri științifice precum cel cu uterul artificial.
EctoLife nu este de fapt real, iar instalația nu există pe Pământ – dar este un concept care s-ar putea întâmpla ipotetic în viitor.
”Vă prezentăm Ectolife, prima unitate de uter artificial din lume alimentată în întregime cu energie regenerabilă”, spune autorul în prezentarea video.
Videoclipul arată bebeluși aliniați în pântece false și, deși este fictiv, este o privire înfricoșătoare asupra a ceea ce ne-ar putea rezerva viitorul.
”Ectolife permite cuplurilor infertile să conceapă un copil și să devină adevărații părinți biologici ai propriilor lor descendenți”, continuă autorul. Conceptul pretinde a fi ”soluția perfectă” pentru femeile cărora li s-a îndepărtat uterul din cauza complicațiilor medicale.
De asemenea, autorul mai spune că nașterile premature vor fi un ”lucru din trecut” și susține că aceste instalații vor putea produce 30.000 de copii pe an.
Hashem Al-Ghaili subliniază că în conformitate cu Organizația Mondială a Sănătății, aproximativ 48 de milioane de cupluri și 186 de milioane de indivizi au infertilitate la nivel global.
”Noul meu concept – EctoLife – promite să facă din infertilitatea legată de vârstă un lucru din trecut, permițând femeilor să conceapă un copil la orice vârstă. Imaginați-vă că sunteți eliberat de povara biologică de a trebui să vă grăbiți să aveți un copil înainte de 40 de ani, până la punctul în care acceptați orice partener pe care îl puteți găsi doar pentru a ajunge din urmă cu vârsta și a vă fertiliza la timp ovulul!”, mai declară Hashem Al-Ghaili.
”Odată ce aveți un embrion viabil, îl puteți plasa în uterul artificial EctoLife și îi permiteți să se dezvolte în continuare până când copilul este pregătit pentru lume”, spune el. Omul de știință mai susține că trebuie să punem capăt restricțiilor privind cercetarea embrionilor umani și să ”începem să explorăm” opțiuni de infertilitate ca aceasta propusă de el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu