Circa 91 la sută dintre adolescenţi cred că noua actualizare a site-ului de socializare Facebook este prea încărcată, Aceştia îşi doresc revenirea la forma iniţială a site-ului sau măcar posibilitatea de a folosi vechiul design. Doar cei care lucrează în domeniul IT sunt mulţumiţi de schimbare.
Autor: Sara Abou-Khalil
Un studiu arata ca 86% dintre utilizatorii de Facebook, adica aproximativ 700 de milioane de oameni, spun ca si-ar dori ca site-ul sa revina la forma initiala. In cazul adolescentilor, numarul nemultumitilor a crescut pana la 91%.
Luna trecuta, Faceebok a introdus o serie de schimbari, inclusiv controversatul News Ticker (ceasul cu stiri) care iti spune in mod constant ce fac prietenii tai in timp real. Acesta a fost considerata o incercare nereusita de a tine pasul cu site-urile de socializare rivale, precum Twitter. Reactia oamenilor pe site, dar si pe bloguri si chiar Twitter, a fost una negativa.
Studiul realizat de Sodahead.com a descoperit ca un numar coplesitor de utilizatori vor ca site-ul sa revina la forma initiala. In randul tinerilor, 79% au spus ca site-ul ar trebui sa renunte la actualizare. Aproximativ 90% dintre femei sustin acest lucru, la fel si 80% dintre barbati. Grupurile care sustin noul design al site-ului sunt, bineinteles, cei care lucreaza in IT, dar si in cazul acestora, in jur de 55%.
Schimbarile paginii de socializare au fost dezvaluite chiar de fondatorul Mark Zuckerberg la conferinta F8 in San Francisco si a produs instant o reactive negativa.
Exista deja grupuri pe Facebook dedicate oamenilor carora le displac noile schimbari ale paginii web. Sondajul online facut de Sodahead in randul a mai mult de 1000 de persoane ofera o imagine de ansamblu a schimbarilor neagreate de oameni.
Pe langa controversatul “News Ticker”, care se afla in coltul din partea dreapta a ecranului, o alta nemultumire apare odata cu “Top Stories” (povestile de top). Facebook alege ceea ce crede ca este cea mai importanta stire din viata ta si o pune in fruntea topului News Feed. Userii de Facebook s-au plans pentru ca de multe ori, stiri vechi de o saptamana apar in top, in locul altora noi.
Facebook este, de asemenea, acuzat ca ar fi furat idei de la un site rival de socializare, Google+. Aceasta pagina web are asa-numitele “Circles” (cercuri) in randul prietenilor, cu straturi diferite de confidentialitate. Acum, si Facebook le ofera userilor diferite liste in care pot sa isi grupeze prietenii si care pot fi divulgate la diferite niveluri.
Citeşte şi:
Care sunt efectele negative ale schimbărilor periodice la nivelul Facebook
Câţi utilizatori din România sunt pe Facebook
Generaţia Facebook: Bobocii din ziua de azi se cunosc cu mult timp înainte de prima zi de şcoală
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu