Utilizează corect tigaia antiaderentă. Șase greșeli pe care le fac toate gospodinele

Utilizează corect tigaia antiaderentă. Șase greșeli pe care le fac toate gospodinele. Sursa foto: freepik.com
Utilizează corect tigaia antiaderentă. Șase greșeli pe care le fac toate gospodinele. Sursa foto: freepik.com

În bucătărie, gospodinele deseori greșesc, mai ales când folosesc o tigaie antiaderentă.

Ai gătit vreodată mâncare într-o tigaie antiaderentă și  a emanat un miros de ars? Dacă da, acest articol este pentru tine. Ce trebuie să faci pentru a evita deteriorarea oalelor și tigăilor din bucătărie?

Care sunt greșeli comune de care ar trebui să fii conștient pentru a evita deteriorarea tigăilor antiaderente?

1. O tigaie antiaderentă arsă se poate deteriora. Tigaia este un obiect delicat care necesită o manipulare atentă în timpul utilizării și curățării. Sfatul este simplu: evită să pui uleiul în tigaie fără să-l distribui uniform. Toarnă o cantitate mică de ulei, apoi folosește o perie pentru a întinde uleiul pe toată suprafața tigăii. În acest fel, nu vei mai avea de a face cu miros de ars.  

Amestecă lichidul de spălat vase cu pastă de dinți: trucul magic al gospodinelor

2. Deși se obișnuiește ca tigaia să fie caldă înainte de a adăuga ulei sau unt, acest lucru este diferit pentru tigăile antiaderente. Într-adevăr, uleiul trebuie pus într-o tigaie antiaderentă rece.

Pe de o parte, efectul antiaderent al tigăii este sporit de ulei înainte ca alimentele să-l poată absorbi. Pe de altă parte, multe tigăi antiaderente încălzite fără ulei pot degaja vapori potențial dăunători.

3. Dacă dorești să protejezi suprafața antiaderentă a tigăii, încălzește-o la foc mediu sau mic. De asemenea, este indicat să știi care este temperatura maximă recomandată înainte de a folosi tigaia. Acest lucru te va ajuta să eviți deteriorarea ei.

Cum să faci curat în casă repede și eficient. Cele mai bune trucuri

4. De-a lungul timpului, uzura suprafeței adezive a unei tigăi este inevitabilă. Mâncarea începe să se lipească de ea mai ferm decât înainte. Dacă se întâmplă asta, nu mai aștepta: înlocuiește imediat tigaia. Dacă folosești o tigaie antiaderentă ciobită, pot fi eliberate diferite toxine. Se recomandă să înlocuiești tigaia o dată la doi ani.

5. Curățarea tigăii antiaderente este un criteriu important pentru a-i prelungi durata de viață. Atunci când o cureți, utilizează partea moale a buretelui, cârpe din microfibră și săpun moale de vase. Pe de altă parte, evită buretele de oțel și toate produsele abrazive. De asemenea, se recomandă să speli manual tigaia și să renunți să o pui în mașina de spălat vase. În timp ce mașina de spălat vase o poate curăța eficient, tigaia își pierde proprietățile antiaderente. 

Cum se curăță plita cu inducție: 6 sfaturi eficiente

6. Unele ustensile nu trebuie să atingă suprafața antiaderentă a tigăii pentru a nu o zgâria. Prin urmare, trebuie evitate obiectele de argint și cele din oțel inoxidabil. Așa că alege linguri și spatule din lemn, rezistente la căldură. Adoptând măsurile de mai sus, vei prelungi durata de viață a tigăii antiaderente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel