Românii vor avea CNP fiscal. Va ști Fiscul ce cumpărături facem online?

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Românii vor avea un nou Cod Numeric Personal, unul fiscal.

Acest CNP fiscal va fi atribuit fiecărui client care face cumpărături online. În prezent, în sistemul e-Factura, CNP-ul din buletin este utilizat pentru generarea facturilor între comercianți și clienți. Ei bine, urmează să avem și un CNP fiscal prin intermediul căruia Ministerul Finanțelor va monitoriza toate achizițiile online ale românilor, informează Antena 3 CNN.

Posibile probleme pe termen lung

Deși noua metodă ar putea oferi o protecție suplimentară pentru datele personale ale clienților, experții fiscali avertizează asupra posibilelor probleme care ar putea să apară. Chiar dacă introducerea facturii nu va mai fi o obligatorie pentru clienți, Ministerul Finanțelor va avea acces la un set de date personale care ar putea fi verificate ulterior de FISC.

O altă provocare este modul în care se va rezolva situația amintită mai sus. Românii ar putea opta pentru cumpărături internaționale pentru a evita aceste verificări, ceea ce ar putea afecta negativ magazinele online din România. Ca urmare, acestea ar putea pierde clienți, de nedorit pentru economia românească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel