Va fi o CREȘTERE de SALARII și PENSII chiar în 2022? Premierul Ciucă, gata să meargă la Bruxelles cu Budăi: Negociem tot ce e de negociat!

Premierul Nicolae Ciucă, foto gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă, foto gov.ro

Modificarea PNRR, invocată de ministrul Muncii, Marius Budăi, a provocat tensiune în coaliția de guvernare. Totuși, premierul Nicolae Ciucă afirmă, astăzi, că este pregătit să meargă la Bruxelles. 

Premierul Nicolae Ciucă afirmă că a avut discuții cu ministrul Marius Budăi, cu liderii coaliției de guvernare, iar acordul a fost să prezinte - și a prezentat- discuțiile avute la Comisia Europeană, când a avut loc întâlnirea cu von der Leyen. ”Este foarte corect că-n interiorul documentelor de referință nu este trecută o dată anume pentru a negocia sau a renegocia anumite capitole sau puncte din PNRR. În schimb, discuția a fost de următoarea manieră: haideți să vedem în primii doi ani, concret, ce s-a realizat, după care putem să discutăm în funcție de modul în care a început și s-a derulat programul în acest timp.” a spus premierul, afirmând că vor avea timp de modificări, după acești doi ani, până la finalul lui 2026. ”Îi înțeleg foarte bine pe domnul ministru” a mai afirmat prim-ministrul. 

”Vom face tot ceea ce este posibil”

”Am pus în centrul programului de guvernare cetățeanul român. Vom face tot ceea ce este posibil astfel încât, prin deciziile pe care le luăm, să putem să asigurăm acel venit pe care cetățenii români îl merită când au ieșit la pensie. Este vorba despre asigurarea unui trai decent, nu vrea nimeni mai mult decât se poate, ci doar un trai decent. În această responsabilitate pe care ne-am asumat-o, vom face tot ceea ce este posibil. Personal, i-am zis domnului ministru, merg cu dumnealui la Bruxelles și susținem și negociem tot ceea ce este de negociat, în condițiile în care va trebui să avem modificări la legea salarizării, la legea pensiilor și trebuie să punem pe masă, concret, ceea ce vrem să facem.” a spus prim-ministrul Nicolae Ciucă, la Antena 3, în emisiunea lui Radu Tudor, despre modificarea PNRR pentru a putea fi majorare salariile și pensiile. 

Citește și: EXCLUSIV  PNL-ul e nemulțumit după ce Guvernul a făcut scut în jurul lui Marius Budăi, în timp ce pe Virgil Popescu l-a lăsat descoperit - surse

”Eu sunt foarte optimist, dar și realist, în același timp. Nu vreau să vând iluzii nimănui. Decizia (n.r. de indexare a pensiilor și salariilor cu rata inflației, în cursul lui 2022) se va lua în funcție de bugetul pe care-l vom avea la dispoziție, în funcție de colectări.” a spus premierul, întrebat dacă există șanse ca pensiile să fie majorare la mijlocul lui 2022. ”Toate măsurile vor fi luate în funcție de cum evoluează situația concretă” a subliniat Nicolae Ciucă, precizând că totul se raportează la inflație. 

Citește și: EXCLUSIV  Renegocierea PNRR, cartoful fierbinte din coaliție. Marius Budăi arată o GAFĂ de proporții despre PENSII. ”Nu e un moft!”

Cu privire la inflația invocată de premierul Nicolae Ciucă, veștile chiar de astăzi de la Banca Națională a României (BNR) nu sunt deloc bune. Pe termen scurt, ne așteptăm la o inflație cu două cifre, ceea ce înseamnă dezastru pentru români! 

Citește și: Inflație cum nu s-a mai văzut din 1970. România n-a ratat trenul. Vasilescu, BNR, exemplu din cărțile vechi, IMPOSIBIL de aplicat în țara noastră

Inflație de două cifre în România, avertismentul BNR pentru români. Se întâmplă din APRILIE 2022. ȘOCUL, provocat în principal de piața energiei

În Marea Britanie, inflația nu va fi cu două cifre, ci va ajunge în aprilie la 7% (în România este la 8% deocamdată). Cu toate acestea, avertismentele din Regat sunt catastrofale. 

Citește aici: Englezii sunt avertizați să nu ceară salarii mai mari, pentru că atunci totul va fi scăpat de sub control. Se anunță o criză financiară de proporții, mai cruntă decât în 2008

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel