Fie că sărbătoriți o zi de naștere sau este o zi obișnuită, acesta este tortul perfect cu ciocolată. Încercați tortul Funfetti! Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 grame făină
pudră de cacao
1 lingură praf de copt
1 lingură sare
1 cană cafea
1 linguriță zahăr brun
ulei vegetal
smântână
fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 350 °. Într-un bol mare, bateți împreună făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Puneți împreună cafeaua și zahărul.
Adăugați ulei și smântână și bateți pentru a combina. Se toarnă în ingrediente și se bat până se combină. Coaceți până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată, între 20 și 22 de minute.
Lăsați să se răcească 15 minute.
Puneți fulgii de ciocolată într-un vas. La foc mediu, încălziți smântâna până se formează bule în jurul marginilor. Turnați smântâna peste fulgii de ciocolată și lăsați să stea timp de 1 minut, apoi bateți până se netezesc.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei și se servește după aproximativ 20 de minute.
Folosind un mixer, bateți compoziția între 5 și 10 minute.
Puneți un strat de tort pe un platou, apoi așezați al doilea strat deasupra, conform delish.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu