Fie că sărbătoriți o zi de naștere sau este o zi obișnuită, acesta este tortul perfect cu ciocolată. Încercați tortul Funfetti! Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 grame făină
pudră de cacao
1 lingură praf de copt
1 lingură sare
1 cană cafea
1 linguriță zahăr brun
ulei vegetal
smântână
fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 350 °. Într-un bol mare, bateți împreună făina, pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Puneți împreună cafeaua și zahărul.
Adăugați ulei și smântână și bateți pentru a combina. Se toarnă în ingrediente și se bat până se combină. Coaceți până când o scobitoare introdusă în mijloc iese curată, între 20 și 22 de minute.
Lăsați să se răcească 15 minute.
Puneți fulgii de ciocolată într-un vas. La foc mediu, încălziți smântâna până se formează bule în jurul marginilor. Turnați smântâna peste fulgii de ciocolată și lăsați să stea timp de 1 minut, apoi bateți până se netezesc.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei și se servește după aproximativ 20 de minute.
Folosind un mixer, bateți compoziția între 5 și 10 minute.
Puneți un strat de tort pe un platou, apoi așezați al doilea strat deasupra, conform delish.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News