Vacanță de o lună în Turcia, Spania, Maroc și Grecia, mai ieftină decât zece zile în Santorini. Turiștii ocolesc această destinație, dar și Mykonosul: "Nu merită! Este supraevaluat"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

 Atractivitatea insulelor Mykonos şi Santorini scade din cauza preţurilor mari. 

"Santorini este 100% supraevaluat"

Cele două insule înregistrează o diminuare semnificativă a fluxului de turişti, după ce mai mulţi vizitatori şi-au descris pe un ton negativ experienţele în Mykonos şi Santorini, subliniind că acestea nu se vor mai număra vreodată printre opţiunile lor.

"După călătoria noastră în Santorini, cred că este 100% supraevaluat", spun YouTuberi celebri. Situaţia este confirmată şi de numărul de sosiri, presa locală vorbind despre o scădere cu 22% a zborurilor spre Santorini faţă de 2019.

O scădere similară se înregistrează şi în Mykonos, iar situaţia se schimbă radical pentru insulele care au fost şi sunt campioane la preţurile mari la cazare, divertisment şi restaurante.

Vezi și:  Mykonos: Au băut două Mojito și au mâncat o porție de picioare de crab, iar nota de plată le-a șocat: 600 de euro. Acum dau barul în judecată și apar note de 800 sau 1600 de euro 

"Pentru preţul pe care îl plăteşti nu pot spune că merită"

"Scădere cu 20% a traficului spre Mykonos. Vara lui 2023 nu pare a fi ceea ce era de aşteptat pentru piaţa turistică din Mykonos", notează presa din insulă, adăugând: "Întrucât în ultimul timp, în rândul turiştilor cu portofele generoase, primează criteriul raportului calitate-preţ, predomină opinia că în special Mykonos şi, în al doilea rând, Santorini încearcă să profite de momentul de vârf al turismului din Grecia".

"Este frumos, da, dar pentru preţul pe care îl plăteşti nu pot spune că merită. O lună întreagă am fost în Turcia, Spania, Maroc şi Grecia. Pentru mine şi soţia mea a costat 6.500 de dolari în total. Un prieten de-al meu a mers în Santorini în iulie cu iubita lui, iar vacanţa lor a costat 7.000 de dolari de persoană pentru 10 zile", comentează un turist, scrie Rador, citând tovima.gr.

Destinaţiile mai ieftine îi cuceresc pe fanii de altădată ai celor două insule

Vezi și:  Insula Santorini, una dintre cele mai apreciate destinaţii de vacanţă, în pericol. Un vulcan subacvatic dă semne de trezire. Nu a mai erupt de 400 de ani 

Santorini și Mykonos, locuri "interzise" pentru turiştii greci

Cele două insule se confruntă cu o situaţie pe care singure şi-au creat-o, spun experţii. Ridicând preturile la un nivel exagerat, au devenit prohibitive pentru greci şi s-au transformat, în schimb, într-o destinaţie exclusiv pentru străini, numai că nici străinii nu mai par dispuşi să plătească sume exorbitante.

Scăderea se datorează, desigur, şi faptului că aceste două insule, care sunt artileria grea a turismului grecesc de lux, au devenit de mult timp locuri "interzise" pentru turiştii greci, care astfel nu mai vin pentru a acoperi golurile apărute în fluxul extern, ci optează pentru alte destinaţii mai ieftine din Grecia sau chiar din străinătate.

Relevant pentru încrederea în caracterul exclusivist afişată de cei care activează în domeniul turismului în cele două insule este faptul că la programul de turism social care a demarat deja, nici Mykonos şi nici Santorini nu participă cu unităţi de cazare.

Citește și:

Informație minunată pentru turiștii care pleacă în Grecia. Este pe al doilea loc în lume

617 plaje, 18 porturi de agrement şi 6 ambarcaţiuni turistice din Grecia au primit steagul albastru pentru sezonul 2023.

Calificativul, acordat de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediu, le oferă turistilor garanţia că în aceste locuri, apa şi nisipul sunt curate şi că există suficienţi salvamari pregătiţi să intervină în situaţii de risc.

Este prima dată când numărul plajelor curate şi sigure depăşeşte 600 în Grecia. Cu toate acestea, ţara continuă să se afle pe locul al doilea, după Spania, în rândul celor 52 de ţări care participă la acest program. Cele mai multe plaje "blue flag" există în regiunea Halkidiki (94 la număr), urmată de Attica, regiunea din jurul capitalei Greciei, cu 18 steaguri albastre. 

Peste un milion de români au vizitat Grecia în 2022

Anul trecut, numărul turiștilor români în Grecia a depășit un milion, mult peste așteptări și mult peste intrările din 2021, chiar dublu. 

Directorul Organizaţiei Elene de Turism (EOT) la Bucureşti, Georgios Stafylakis, spunea, la finalul lui 2022: ”Foarte mulţi români au vizitat Grecia. Estimăm că cifra este de peste un milion de turişti din România. Sigur sunt peste un milion. Nici nu contează numărul precis. Faţă de 2021 cifrele s-au dublat", a declarat oficialul grec.

Una dintre problemele întâmpinate în acest sezon a fost legată de faptul că oamenii s-au decis târziu să plece în concediu din cauza incertitudinii provocate de războiul din Ucraina. Citește mai departe>>

Image by vwalakte on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel