Iată ce trebuie să mănânci neapărat dacă mergi în vacanță în Hurghada.
Dacă alegi să mergi în vacanță în Hurghada, Egipt, trebuie să știi că nu este recomandat să mănânci în orice loc deoarece te poți alege cu o intoxicație neplăcută, unele localuri fiind insalubre. Alege restaurante unde produsele sunt proaspete, iar bucătăria curată. Poți căuta recomandări pe Internet sau pe grupurile de profil de pe rețelele sociale înainte de a alege locul în care să mănânci.
Eu îți voi recomanda câteva preparate tradiționale egiptene pe care trebuie să le încerci neapărat dacă mergi acolo. În plus, îți voi spune și câteva restaurante din Hurghada, apreciate pentru mâncarea delicioasă la prețuri accesibile, unde este sigur să mănânci.
Carne de cămilă nu este consumată în multe părți ale lumii, așa că dacă mergi în Hurghada și îți place să încerci preparate noi, ar trebui să încerci friptura de cămilă. Când este gătită, friptura de cămilă este descrisă de unii ca având o textură și un gust asemănătoare cu a cărnii de vită. Tocmai din acest motiv trebuie să alegi cu mare grijă locul în care vei încerca acest preparat deoarece în multe restaurante poți fi păcălit, fiindu-ți oferită carne de vită în loc de cămilă.
Carnea de cămilă este adesea considerată ca fiind slabă și cu un gust mai pronunțat decât alte tipuri de carne. Mie personal nu mi s-a părut că seamănă nici cu vita, nici cu carnea de miel, dar, deși e diferită, e foarte bună. Un loc în care sigur vei mânca friptură de cămilă în Hurghada este Samos Bar. Locația este foarte cunoscută printre turiști și apreciată pentru calitate la prețuri foarte mici, începând de la 2 euro masa. Deși localul arată modest, mâncarea este delicioasă și sigură.
La desert, dacă vrei să mănânci ceva special și diferit de ceea ce avem noi în România, îți recomand kunafa. În Egipt, kunafa (sau kanafeh) este, în general, similară cu variantele din alte părți ale Orientului Mijlociu, dar poate avea unele particularități regionale. Desertul este încă popular și apreciat în Egipt, și este adesea preparat în mod tradițional.
În esență, kunafa egipteană constă în straturi subțiri de făină de griș sau aluat fin, cu un strat generos de brânză (de obicei brânză de vaci sau brânză de capră) între aceste straturi. Este coaptă până devine aurie și crocantă, apoi fiind înmuiată într-un sirop dulce de zahăr. Variantele pot varia, iar uneori pot fi adăugate ingrediente precum nuci sau migdale pentru a adăuga textură și savoare. O kunafa absolut delicioasă în Hurgada poți mânca la World of Sweet. Au o terasă superbă unde poți simți vibrația orașului în timp ce te delectezi cu unul dintre cele mai delicioase deserturi. Tot aici poți încerca și narghileaua.
Karkade, cunoscut și sub denumirea de hibiscus tea sau ceai de hibiscus, este un ceai aromatic originar din Egipt. Ingredientul principal al acestui ceai este floarea de hibiscus (Hibiscus sabdariffa), o plantă cu flori roșii sau roz, cunoscută și sub numele de roselle. Este o băutură delicioasă pe care ți-o poți cumpăra de la Sheraton Cafe, fiind sigur că va fi proaspătă și că are un gust autentic.
Karkadele are un gust distinct, cu arome fructate și ușor acrișoare, datorită acidului citric și altor compuși prezenți în florile de hibiscus. Este adesea asociat cu beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți antioxidante și capacitatea de a contribui la scăderea tensiunii arteriale. Două ceaiuri au costat 9 euro.
Shaorma egipteană poate fi asemănătoare cu variantele din alte părți ale lumii, dar adesea are un gust distinct, influențat de aromele și ingredientele specifice regiunii. Shaorma egipteană este preparată cu carne de pui sau vită, care este gătită în mod tradițional pe un grătar. Carnea poate fi marinată cu diverse condimente pentru a-i oferi un gust specific. Coriandrul, chimenul, usturoiul și menta pot fi folosite pentru a da cărnii un gust bogat și aromat. Uneori, se adaugă și sosuri sau dressing-uri specifice, cum ar fi tahini (o pastă din semințe de susan), iaurt cu usturoi sau alte sosuri condimentate. Cea mai bună shaorma am mâncat-o la El Karam. Costă doar 2 euro.
Falafelul este o mâncare tradițională, alcătuită în principal din boabe de năut sau făină de năut, împreună cu ierburi și condimente. Aceste chiftele verzi sunt de obicei prăjite până când devin crocante pe exterior și moi în interior. Falafelul este adesea servit în lipie sau în sandvișuri, însoțit de diverse sosuri, legume proaspete și alte garnituri. Este o opțiune populară în bucătăria din Egipt, iar chele mai bune falafele le-am mâncat în Hurgada la Abo Abdan. Tot acolo am încercat o supă din linte delicioasă. Masa din poză a costat 2 euro.
Dacă mergi în Hurghada trebuie neapărat să mănânci fructe de mare. Aici au cu totul alt gust față de cele din comerț, fiind proaspete și gătite într-un mod special. Pentru pește și fructe de mare îți recomand Al Sheraa Fish Restaurant. Aici îți poți alege singur peștele sau fructele de mare care îți vor fi gătite.
Acest pește cu orez a costat 6 euro.
Această masă, compusă din 2 supe de fructe de mare, scoici, platou de creveți și două smoothie-uri de căpșuni a costat aproximativ 20 de euro.
În Egipt, înghețata este o delicatesă populară, iar pe lângă variantele clasice, există și unele arome și ingrediente specifice regiunii care sunt preferate de localnici: mastic, fasole ful, rahat sau fistic. Eu am ales una de fistic și a fost delicioasă. Atenție, deși vei vedea înghețată la orice colț de stradă, fii atent de unde o cumperi.
Nu ezita să îți cumperi fructe din Hurghada. Bananele sunt delicioase, dulci, la fel și rodiile. Le poți cumpăra de la localnici, din stradă, dar fii atent la prețuri. Unii comercianți pot încerca să te păcălească sau să îți pună în pungă mai multe fructe decât ceri. Încearcă neapărat și fisticul, cel mai ieftin îl găsești în supermarket, e la fel de bun.
Intră neapărat și într-un magazin de dulciuri. Vei găsi produse speciale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News