Vacanță la "all inclusive" fără kilograme în plus. Trucurile nutriționistului Laura Ene

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nutriționistul Laura Ene a explicat ce trebuie să facem ca să nu ne îngrășăm în vacanță la "all inclusive".

Multe persoane atunci când merg în vacanță la "all inclusive" se îngrașă, iar apoi regretă că au mâncat prea mult și trebuie să se lupte cu kilogramele în plus. Nutriționistul Laura Ene a venit cu mai multe trucuri pentru cei care își doresc să se înfrupte din cât mai multe atunci când merg într-o astfel de vacanță, dar să rămână la fel de slabe.

"Un sfat pe care l-aș da persoanelor care vor să-și petreacă concediul este să se gândească la un concediu ca la o formă de a-și dezintoxica corpul, de a face mișcarea pe care nu reușesc să o facă altfel în timpul anului, să se odihnească și nu să se gândească cum să mănânce cât mai mult. 

Sigur că e important să ne facem câte o poftă, este omenește să să poftim, să mâncăm. Nu e nimic în neregulă. Cantitatea însă va face întotdeauna diferența și momentul în care alegem să mâncăm alimentele. Eu personal aș prefera să sar peste o masă atât de bogată la "all inclusive". Eventual, sar peste micul dejun, pentru că prefer, cel puțin în concediu, să dorm un pic mai mult decât să mă trezesc la 8:00 sau 7:00, ca în orice altă zi și să aterizez la masă. Îmi servesc cafeaua alături de ceva dulce. Pentru că, la desert, cel mai important este să fie luat în timpul zilei ca să apuce să fie consumat de către corp.

Trucuri care te vor ajuta să nu mănânci prea mult, dar să îți împlinești poftele

Servesc masa de prânz, o masă la care decid ce anume este mai interesant să mănânc, gândindu-mă că și mâine mai este o zi și este foarte posibil să mă întâlnesc cu aproximativ aceeași mâncare și mâine. Și atunci de ce să mănânc din prima zi foarte mult?

Evit să stau lângă mese îmbelșugate, iar seara mi-o rezerv pentru partea de proteină, de carne, de pește, cu legume. Evit sosurile, evit prăjelile și, foarte important, evit băuturile dulci. Prefer un fruct, prefer înghețată, prefer un un desert, în loc de sucurile carbogazoase sau chiar și fresh-urile de fructe.

Aleg o farfurie, nu cea mai mare pe care o am la dispoziție, și îmi pun în farfurie câte o lingură din fiecare fel de mâncare ce-mi face cu ochiul. Merg la masă, le testez, le gust. Văd ce are cu adevărat, un gust deosebit față de ce știam eu, sau ce merită mâncat, pentru că nu tot ceea ce îți face cu ochiul este într-adevăr și extraordinar de bun la gust. Și îmi pun o porție de mâncare din ceea ce mi-am plăcut cu adevărat", a declarat nutriționistul Laura Ene la Antena 3 CNN.

Nu uitați că alimentele considerate cele mai periculoase pentru siluetă sunt cele care au un conținut ridicat de calorii, zahăr, grăsimi saturate sau carbohidrați simpli. Aceste alimente pot contribui la creșterea în greutate și la acumularea de grăsime corporală dacă sunt consumate în exces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel