EXCLUSIV  Vacanțe și city break-uri, toamna. Cea mai ieftină perioadă și cum putem obține prețuri mai bune. Răzvan Pascu: E mai avantajos!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Vara este deja pe sfârșit, dar nu și cheful de ducă. Toamna vine și ea cu vacanțe și city break-uri mai ieftine, iar tot ceea ce trebuie să faci este un mic research despre destinațiile dorite. Pentru a-ți ușura puțin munca, am stat de vorbă cu Răzvan Pascu, antreprenor și consultant în marketing turistic.

Astfel, am aflat care este cea mai ieftină perioadă a toamnei, am primit recomandări de vacanțe și city break-uri, dar și câteva sfaturi generale pentru a le prinde, oricând, la un preț bun.

1. Care ar fi cele mai accesibile destinaţii de vacanţă, dar şi pentru un city break, în această toamnă? Din septembrie, prețurile ar trebui să scadă în ambele cazuri, nu? Care ar fi cea mai ieftină perioadă?

Da, preţurile scad toamna, dar nu radical şi nu de la 1 septembrie. De vreo doi ani, septembrie încă e lună bună de călătorit şi e ca o continuare firească a verii, pentru că încălzirea globală a venit cu temperaturi aproape ca vara şi în septembrie, chiar mai mari decât în iunie uneori. 

Toamna, după părerea mea, e ideal de mers în Grecia, noi am stat chiar şi o lună în Kefalonia acum câţiva ani şi a fost una dintre cele mai frumoase luni septembrie din viaţa noastră. 

Toamna e perioada super bună şi de city break-uri, iar aici v-aş sugera să încercaţi ceva mai altfel decât marile şi hiper-aglomeratele capitale europene, eventual Riga, Oslo, Stockholm, Tallinn. Spre final de toamnă, ca destinaţie de familii cu copii, puteţi încerca Antalya. Iar din octombrie e perfect de mers în Dubai.  

Vezi și: Orașele din Europa, sufocate de turiști. Bloggerul Cezar Dumitru: În unele locuri nu poți să te oprești pe stradă să admiri ceva / video 

Cea mai ieftină perioadă din lunile de toamnă va fi noiembrie, părerea mea. Dar e foarte greu de prezis acum orice în turism. Este atât de plin peste tot, încât nu mai sunt diferenţe între full-sezon şi "în afara sezonului". Acum 15 ani, erau perioade în care oamenii nu mergeau în Mexic sau Zanzibar sau Maldive la plajă. Acum, merg tot timpul anului. De exemplu, teoretic, vara nu este un sezon bun pentru Maldive, dar acum e full mereu vara şi, uneori, e vreme chiar mai bună. 

2. Ce ar fi mai avantajos să alegem: pachetele turistice "de-a gata" sau planificarea individuală, de la transport, cazare etc.?

Depinde ce vreţi să faceţi. Pentru excursiile all-inclusive, de exemplu, mergeţi pe pachete "de-a gata", cu tot cu zboruri - agenţiile acelea au preţuri mai bune decât la individual. De exemplu, pe vacanţe all-inclusive în Turcia, vara, sau pentru Laponia, în decembrie. 

De asemenea, pentru destinaţii mai altfel, cum avem noi, de exemplu, grupuri pe Laponia, Tanzania, Australia, Japonia, China, etc., la fel aş alege - pachetele de-a gata, unde ai totul asigurat şi 0 bătăi de cap. 

Dacă însă îţi place să planifici, nu vrei să mergi cu grupul, ori destinaţia e mai accesibilă, planificarea individuală e varianta cea mai bună. Alegeţi orice vă doriţi, important este să călătoriţi! 

3. La fel, din punct de vedere financiar, în ce caz am putea obţine nişte preţuri mai bune la cazare: folosind platformele de rezervare, ca Booking, sau rezervând direct la hotel?

E mai avantajos direct la hoteluri, în cele mai multe dintre cazuri, pentru că gazdele plătesc procente la Booking, undeva la 15% - 20% și automat vă pot oferi vouă, ca oaspeți, o parte din acel discount. Dar, desigur, dacă se întâmplă ceva, nu mai ai garanția Booking, ci stai și "te certi" direct cu gazda

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel