Vaccin anti-COVID. Iohannis: Toate statele europene primesc vaccinul în același timp. Cine vor fi primii vaccinați

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat când va ajunge vaccinul anti-COVID-19 în România și cine îl va primi mai întâi. 

Klaus Iohannis a susținut în această seară o nouă conferință de presă în care a vorbit, printre altele, despre vaccinul anti-Covid-19. 

”Țara noastră va primi peste 10.000.000 de doze de vaccin anti-COVID-19. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității extrem de reduse de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat. Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă în cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor. Vreau să subliniez în acest context că, în baza convențiilor făcute în UE, toate statele europene vor primi în același timp aceste tranșe. Primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii, toți lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel