Vaccin Covid-19. Cine va putea participa la LOTERIA SPECIALĂ. Mihăilă, răspuns

Ioana Mihăilă / Captură video
Ioana Mihăilă / Captură video

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a dezvăluit cine va putea participa la loteria specială.

Întrebată cine va putea participa la loteria specială, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus că 'la loterie vor putea participa toți cetățenii români vaccinați.'

'Ordonanța este pe circuitul de avizare inter-ministerială. Speram ca săptămâna asta sau săptămâna viitoare să poată intra în ședința de Guvern.', a precizat Ioana Mihăilă, în cadrul conferinței de presă. 

Potrivit proiectului de lege, prima extragere va avea loc în luna octombrie. Fondul de premiere este de 15 milioane de lei, iar banii vor fi alocați din bugetul Ministerului Economiei.

Modul de organizare a loteriei de vaccinare și procedura de acordare a premiilor vor fi detaliate într-un ordin comun al Ministerelor Sănătăţii şi Economiei, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii 55/2020.

Statul acordă și 350.000 de tichete de masă de 100 lei pentru o anumită categorie de persoane vaccinate

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea şi completarea Legii 55/2020 mai prevede, potrivit ministrului, acordarea de tichete de masă de 100 de lei pentru persoanele care se vor vaccina anti-COVID-19 cu schema completă din momentul intrării în vigoare a actului normativ. Așadar, cei care s-au vaccinat până la acel moment, nu vor primi tichete de masă. 

În schimb, la tombolă pot participa toți cetățenii români care sunt imunizați cu schemă completă.

Youtube video image

VEZI ȘI: Restricții nevaccinați. Raed Arafat: Vor fi permisii pentru unii

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat marți, la Ministerul Sănătății, privind 'restricțiile pentru nevaccinați', că 'eu le văd altfel.'

'Înainte erau restricții pentru toți. Acum, poate că o să fie permisii pentru unii, ca să nu ajungem din nou la restricții pentru toți.', a explicat Raed Arafat, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de ministrul Ioana Mihăilă.

'Este un pic altfel situația. Nu e țintită persoana nevaccinată, ci încercăm să menținăm unele activități, fără să le închidem. Dacă menținerea acestor activități se va baza pe vaccinare sau testare, atunci persoana nevaccinată poate să se testeze. Are acces la un mijloc, altul decât vaccinarea. Noi, ce facem, este să aplicăm măsuri de sănătate publică pentru a limita răspândirea. 

Varianta nouă poate să se răspândească foarte rapid. E suficient un contact de două-trei minute fără mască, din ce citim, din concluziile științifice. Aplicarea unor măsuri de protecție sanitară și de sănătate publică este normală la acest moment.', a mai declarat Raed Arafat, marți. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel