Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, a făcut câteva precizări cu privire la programarea pe platformă pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani.
În cadrul unei conferințe de presă, marți, președintele CNCAV Valeriu Gheorghiță a declarat, în perspectiva autorizării vaccinului de la compania Pfizer pentru grupa de vârsta 12-15 ani.
„Deja se lucrează cu ajutorul colegilor de la STS pentru optimizarea platformei, ca să permită programarea copiilor prin contul părinților.”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.
Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că intenționează să creeze un maraton de vaccinare pe 1 iunie.
„Chiar intenționăm să organizăm în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru că este Ziua Internațională a Copilului, un maraton la nivel național pentru vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 16-18 ani. Dacă, până la acel moment, vom avea și autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, avem în plan această activitate cu vaccinare.
Ne-am dori să funcționeze neîntrerupt cel puțin 24 de ore încât să dăm posibilitatea unui număr cât mai mare de tineri, de copii, de adolescenți să se poată prezenta în centrele de vaccinare, evident însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți, bunici”, a explicat Gheorghiță, în conferința de presă de la Palatul Victoria.
De asemenea, președintele CNCAV a adăugat „un alt lucru, care probabil va fi gata până la finalul acestei săptămâni, cel târziu până ăla începutul săptămânii viitoare”, respectiv „posibilitatea de programare în platformă în centrele de vaccinare care vor avea vaccin de la compania Johnson&Johnson. Schema de vaccinare este pentru o singură doză, platforma este acum optimizată să aloce doza de rapel. Trebuie făcute aceste modificări din punct de vedere tehnic.”
Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat marți că din această săptămână a început campania de vaccinare în spitale.
„Din această săptămână s-a demarat campania de vaccinare în unitățile sanitare. Au fost configurate în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor 322 de spitale la nivel național. 198 sunt spitale care au avut centre de vaccinare funcționale, o parte dintre ele au în continuare centre de vaccinare active, și sunt 124 de spitale noi, care au intrat în acest demers. Vorbim de circa 367 de spitale, ca număr total, publice, de stat, la nivel național”, a spus Valeriu Gheorghiță.
Acesta a precizat că la această activitate de vaccinare pot participa și spitalele private.
„În această săptămână se vaccinează în spitalele din județul Ilfov, Botoșani, Alba, Gorj, Timiș și Caraș-Severin. De asemenea, sunt și spitale care deja au vaccinat persoane internate, pacienți cu boli cronice, cum ar fi Dolj, Sibiu, Bacău, Călărași, Brăila și municipiul București”, a mai spus Gheorghiță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu