Vaccinare fără ace împotriva COVID-19. O nouă tehnologie, în curs de dezvoltare

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Un vaccin împotriva COVID-19 care se administrează fără ace se află în teste. 

"Pe măsură ce apar noi variante iar imunitatea începe să scadă, avem nevoie de noi tehnologii. Este primul pas spre un vaccin universal, care ne protejează nu doar de variantele COVID-19, ci şi de viitoarele coronavirusuri", a declarat profesorul Jonathan Heeney, care lucrează la dezvoltarea unui vaccin care se administrează prin jet de aer, nu prin injecţie, conform BBC News

Acest vaccin oferă o alternativă şi pentru cei care se tem de ace. 

Vaccinul, numit DIOS - CoVax, foloseşte mai multe tehnologii pentru a lupta împotriva bolii. 

"Este vital să continuăm să dezvoltăm noi generaţii de vaccinuri care să ne protejeze împotriva următoarelor ameninţări de acest tip", a mai adăugat Heeney. 

Vaccinurile actuale folosesc gene luate din proteina spike a virusului pentru a codifica antigeni, care forţează sistemul imunitar să producă anticorpi. Noul vaccin foloseşte metode predictive pentru a imita o paletă largă de antigeni ai coronavirusurilor, iar cercetătorii speră ca acest lucru să ofere mai multă protecţie. 

Profesoul Saul Faust, directorul Staţiei de Cercetare Clinică Southamptoon, a spus că "acesta nu este un alt vaccin împotriva coronavirusului, pentru că se referă şi la variantele COVID-19, dar şi la alte coronavirusuri viitoare. Această tehnologie ar putea asigura protecţie la scară largă unui mare număr de oameni din toată lumea". 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de BBC News (@bbcnews)

O nouă tulpină a fost descoperită în Franţa 

 

În timp ce varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 abia a fost confirmată în România, o nouă tulpină a fost descoperită în Europa.

Se numește IHU și a fost descoperită la sfârșitul săptămânii trecute, de oamenii de știință de la Institutul IHU Méditerranée – Infection din Franța.

"Ceea ce face ca o variantă să fie mai cunoscută și mai periculoasă este capacitatea sa de a se multiplica datorită numărului de mutații pe care le are în raport cu virusul original.

Acesta este momentul în care devine o "variantă îngrijorătoare", precum Omicron. Rămâne de văzut în ce categorie se va încadra această nouă variantă", au declarat experții de la IHU Mediterranee Infection din Marsilia.

VEZI CONTINUAREA AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel