În Bacău sunt efectuate percheziții într-un dosar de vaccinare la chiuvetă.
Poliţiştii Serviciului Economic din cadrul IPJ Bacău, împreună cu luptători pentru acţiuni speciale şi criminalişti, efectuează, joi, percheziţii domiciliare în municipiul Bacău, într-un dosar penal ce vizează infracţiuni de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19, scrie Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru, a declarat că din cercetări a reieşit că, în cadrul unei clinici medicale din Bacău, s-ar fi eliberat documente medicale care ar fi atestat rezultate prestabilite ale unor investigaţii de profil, precum şi adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19.
"La percheziţii, până în acest moment au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi reţete medicale semnate, ştampilate şi parafate în alb", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, pentru infracţiunile de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Un medic din Iași a decis să lase angajaților săi o moștenire de 20 de milioane de euro, scrie Ziarul de Iași. Christache Zanoschi are o fabrica înființată în 2001. Acum, în loc să își vândă compania, așa cum ar face majoritatea antreprenorilor, el a decis să o împartă celor 35 de angajați care i-au fost alături în acești ani.
Firma sa este evaluată la circa 20 de milioane de euro, iar asta înseamnă aproximativ 300.000 de euro pentru fiecare angajat.
„Nu este problema că am ieșit pe piață și am zis că vreau să vând. Nu, au venit alții cu cerere și am zis că nu-i de vânzare”, spune medicul.
„Este normal ca să primească și ei mai mult, din cauză că noi aici facem niște eforturi uriașe, și eu, și toți colegii mei vrem să adunăm cât mai mulți bani ca să plătim taxele pentru pensiile speciale, salariile bugetarilor.", a mai spus Christache Zanoschi. Citește mai multe AICI.
Un medic de familie din Iași, care a fost premiat de prefect pentru succesul campaniei de vaccinare, a fost prins în timp ce vaccina la chiuvetă. Potrivit sursei citate, un vaccin costa 500 de lei, iar medicul de familie din Ciohorăni mai avea un cabinet și în județul Neamț. Acesta a fost premiat în noiembrie 2021 de către Prefectura Iași pentru succesul campaniei de vaccinare pe care o derula în comună. În această dimineață, s-ar fi trezit însă cu polițiștii la ușa cabinetului pentru că ar fi existat suspiciuni că eliberează certificate false de vaccinare.
Fostul prefect, Marian Grigoraș, a declarat pentru „Ziarul de Iași” că a acordat în total patru premieri pentru medicii de familie care s-au descurcat foarte bine în campania de vaccinare. Pentru cele trei acordate în noiembrie, inclusiv în cazul medicului din Ciohorăni, acesta spune că a solicitat instituțiilor care colaborează cu Prefectura Iași să efectueze o verificare sumară a medicilor, pentru a fi sigur că nu există niciun fel de probleme. Citește continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News