EXCLUSIV  VACCINARE OBLIGATORIE. Cifrele ASCUNSE celor din stradă! De ce alte ţări NU au o lege a vaccinării

Protest anti-vaccinare / FOTO: Creative Lab / SCOP.IO
Protest anti-vaccinare / FOTO: Creative Lab / SCOP.IO

Există o boală care face ravagii în România, depășind numărul de infectări cu coronavirus. Deși avem leac pentru această infecție virotică contagioasă, oamenii aleg să nu prevină maladia. Și unii dintre ei sunt acum în stradă, în București, și protestează împotriva vaccinării obligatorii.

Cifrele ascunse celor din stradă: Peste 20.000 de infectări și zeci de morți din cauza rujeolei. Sau cifrele pe care nu au vrut să le vadă...

Despre acest bilanț al infectărilor, care nu se difuzează la TV, nu prea știm mare lucru. Avem armă pentru a învinge infecția, adică vaccinul, și nu profităm de ea!

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România era de 20.150, din care 64 decese, după cum anunţa Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Din păcate, acest bilanț nu este prezentat zilnic la televizor, așa cum se întâmplă în cazul bilanțului de Covid-19. Dacă am vedea mai des aceste cifre, ne-am da seama de dimensiunea dezastrului în cazul rujeolei. Paradoxul este că am putea opri epidemia, dar oamenii nu vor să frâneze boala apelând la vaccinare.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii

Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Deși există vaccin pentru rujeolă, oamenii aleg să nu se vaccineze.

De ce alte țări nu au vaccinare obligatorie. Rafila: Situația care arată TOTUL comparativ cu România

Alexandru Rafila a explicat, în cadrul dezbaterii online „Săptămâna mondială a imunizării - săptămâna speranței în lupta cu epidemiile", organizată de DC Media Group, de ce ţări precum Danemarca nu au o lege a vaccinări, însă România are nevoie de această reglementare.

"De ce avem nevoie de o lege a vaccinării şi de ce alte ţări nu au o lege a vaccinării? Pentru că în România, la fel ca şi în ţările dezvoltate din Vest - Franţa, Germania, Italia – acoperirea vaccinală a înregistrat scăderi constante de-a lungul timpului şi acest lucru a impus dezvoltarea unei legislaţii care să acopere această inconsistenţă a programelor de vaccinare, încât să ajungem la nivelurile pe care le recomandă OMS pentru copii, adică 95% acoperire vaccinală, nivel care asigură protecţia împotriva bolilor transmisibile, prevenibile prin vaccinare", a explicat profesorul Rafila.

De ce alte ţări nu au o lege a vaccinării

"Spuneam că sunt şi ţări care nu au această legislaţie – Danemarca, ţările nordice – ei nu au astfel de programe pentru că nu e nevoie. Acolo acoperirea vaccinală e undeva între 95-98% şi, evident, nu e nevoie de o astfel de lege. Nici în România nu a fost nevoie, dar din anul 2009, în mod constant, acoperirea vaccinală a scăzut cu circa 10-15 procente, iar în ziua de astăzi, pentru vaccinul rujeolic avem acoperire vaccinală de 85 la doza întâi – administrată la vârsta de un an, însă la doza a doua, care se administrează la vârsta de cinci ani, avem undeva în jur de 65%. Acest lucru a făcut să asistăm, de patru ani de zile, la o epidemie de rujeolă care a făcut 20.000 de îmbolnăviri, a produs şi 64 de decese şi ne aşteptăm să apară şi complicaţii tardive ale acestor îmbolnăviri de rujeolă care ar fi fost în totalitate evitate dacă aveam o acoperire vaccinală similară cu cea înregistrată în urmă cu 10-15 ani", a declarat Alexandru Rafila.

”Avem o problemă pentru că, în România, după cum știți, în ultimii zece ani, a scăzut în mod constant acoperirea vaccinală și avem deja de patru ani o epidemie de rujeolă care încă evoluează. De asemenea, există pericolul reapariției unor boli pe care le consideram eliminate”, a subliniat Rafila.

Dr. Valeria Herdea a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre ce înseamnă „informația corectă” și cât de importantă este aceasta

Dr. Valeria Herdea a dat două exemple care merită menționate.

„Uitați-vă puțin la modelul societăților bine puse la punct. În Japonia, acum vreo 10 ani, a existat un refuz al vaccinării... Și ce au constatat? Că la nici un an și jumătate a fost o explozie de probleme de sănătate și pertussis în floare, adică tusea convulsivă. Au avut atât de multe probleme încât spitalele s-au umplut. Și atunci, au reintrodus vaccinul în schemă.

Ne uităm la rujeolă, în SUA. Rujeola s-a considerat eradicată în anii 2000, în SUA. Acum trei ani s-au trezit cu epidemie de rujeolă masivă pentru că mici comunități etnice au refuzat vaccinarea. Sunt țări puternice, la extreme, cu sisteme de sănătate puternice”, a explicat medicul. Citiți aici pe larg.

Protest, duminică, în București împotriva vaccinării obligatorii

Sute de manifestanţi au venit, duminică după amiază, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a Alianţei Părinţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel