Vaccinare obligatorie. Dr. Gheorghiță: Vom plăti cu toții consecințele

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19.

„Domnule Gheorghiță, dumneavoastră nu credeți totuși că obligativitatea vaccinării va mări numărul de persoane vaccinate? Nu credeți că aceasta este o soluție bună? Nu credeți că analiza acestei soluții durează de prea mult timp până să fie adoptată? Știu că nu luați dumneavoastră decizia, dar personal nu credeți că va ajuta campania de vaccinare?”, a întrebat un jurnalist în timpul conferinței de presă săptămânale a CNCAV.

„Bun. Acum trebuie să analizăm lucrurile în felul următor. Obiectivul nostru nu este să creștem prin orice mijloc numărul persoanelor care se vaccinează. Este important ca la baza deciziei să rămână dorința persoanei care se vaccinează, în baza informațiilor pe care le are”, a adăugat el.

Gheorghiță ar vrea totuși să existe responsabilitate pentru cei ce răspândesc boala

„Ține foarte mult de percepția societății asupra unei măsuri de acest gen. Nu cred că suntem pregătiți ca societate să înțelegem acest tip de abordare. Însă, în momentul de față, consider că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, aceasta este părerea mea personală. Cred că, în schimb, trebuie să fim într-un fel sau altul responsabilizați pentru deciziile noastre.

Adică dacă eu mă îmbolnăvesc și voi îmbolnăvi, chiar cu neștiință, alte persoane și vor avea o evoluție nefavorabilă, cred că într-un fel sau altul trebuie să ne responsabilizăm mai mult. Tendința pe alocuri este să încercăm să facem tot ce este posibil să ocolim măsurile care previn îmbolnăvirile. Fie prezentăm documente false, fie ocolim diverse măsuri cu caracter restrictiv. Toate aceste măsuri au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor și să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav și ajung la spital”, a mai spus dr. Gheorghiță.

O să plătim consecințele dacă refuzăm să înțelegem măsurile, mai zice el

„Dacă înțelegem lucrurile acestea, este evident că este un pas înainte. Însă, în momentul de față nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluție”, a adăugat el. „Păi și dacă nu înțelegem lucrurile despre care spuneți, vaccinarea nu poate fi o soluție?”, a mai întrebat jurnalistul, primind răspunsul: „Atunci o să plătim cu toții aceste consecințe”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel