Vaccinarea anti-Covid a oamenilor fără adăpost. Dr. Gheorghiță: Se vor elibera adeverințe completate manual

Dr. Valeriu Gheorghiță, precizări despre vaccinarea oamenilor fără adăpost / Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay
Dr. Valeriu Gheorghiță, precizări despre vaccinarea oamenilor fără adăpost / Imagine de Wilfried Pohnke de la Pixabay

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre situația oamenilor fără adăpost care nu au acte de identitate, dar care doresc să primească serul. 

Întrebat în cadrul conferinței de presă de marți ce se întâmplă cu oamenii fără adăpost care nu au acte de identitate și nu pot fi programați la vaccinul Covid-19 prin platformă, dr. Valeriu Gheorghiță a spus că „vor fi vaccinați și se vor elibera adeverințe completate manual în aceste centre, în adăposturi de noapte.”

Dr. Valeriu Gheorghiță a precizat că procedura va avea loc „cu sprijinul autorităților locale și direcțiilor de asistență socială” și că „se va încerca vaccinarea cu echipe mobile.”

Principala provocare o reprezintă complianța acestor pacienți, în sensul în care dacă putem să avem certitudinea că vom administra prima doză, este foarte posibil ca persoanele respective să nu fie regăsite pentru a administra doza de rapel. Însă cu siguranță prin colaborarea cu autoritățile locale și cu sprijinul direcțiilor de asistență socială din primării, respectiv administratorii acestor adăposturi de noapte, va începe și vaccinarea acestor categorii de persoane.”, a mai spus președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel