Vaccinarea anti-COVID, OBLIGATORIE pentru profesorii şi funcţionarii din Ucraina

Vaccinarea anti-Covid devine obligatorie pentru profesorii şi funcţionarii din Ucraina.

Lovită de un nou val de COVID-19, Ucraina a impus joi vaccinarea obligatorie pentru funcţionari şi cadrele didactice, decizie ce riscă să provoace proteste în această ţară unde opoziţia faţă de vaccinare este larg răspândită, relatează Agerpres, citând AFP.

Această decizie este menită să protejeze viaţa şi sănătatea ucrainenilor (...), prin crearea unui mediu sigur în instituţiile de învăţământ şi în structurile statului, a explicat ministrul ucrainean al sănătăţii, Viktor Liaşko.

Cei care nu se vaccinează, suspendați din funcție



Funcţionarii şi profesorii au acum la dispoziţie o lună pentru a se vaccina anti-COVID-19, aceia care nu se vaccinează urmând să fie suspendaţi din funcţie fără plată. Până la sfârşitul lunii septembrie 70% din cei circa 1,2 milioane de profesori ucraineni au primit cel puţin prima doză de vaccin şi 46% schema completă.

După un răgaz vara aceasta, Ucraina se confruntă în prezent cu o progresie fulminantă a infectărilor. Această ţară cu circa 40 de milioane de locuitori a înregistrat joi 15.125 de noi cazuri de COVID-19 şi 314 decese asociate acestei boli, un record al ultimelor luni.

Patru vaccinuri sunt disponibile în Ucraina



Cvasi-totalitatea bolnavilor care necesită spitalizare nu au fost vaccinaţi, a atras atenţia ministrul sănătăţii.

După problemele iniţiale de livrare a vaccinurilor, Ucraina are acum patru vaccinuri anti-COVID-19 disponibile, respectiv Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi serul chinezesc Coronavac. Cu toate acestea, mulţi ucraineni încă ezită să se imunizeze, până la ora actuală numai 19% din populaţie primind cel puţin o doză de vaccin şi 16% ambele doze. În aceste condiţii, noul val de COVID-19 riscă să provoace ravagii, avertizează experţii, în unele regiuni ale Ucrainei deja nemaifiind paturi libere în spitale.

Ţări din UE, dar şi SUA,  care vor vaccinare obligatorie

În Ungaria se poartă negocieri pentru introducerea vaccinării drept condiţie a angajării, însă nu a fost luată încă nicio decizie în acest sens, potrivit Portfolio. Recent a expirat termenul limită pentru vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sistemul de sănătate, iar un procent ridicat de medici şi un număr mare de asistenţi s-au vaccinat, scrie Mediafax.

SUA, Franţa şi alte ţări au in­trodus vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii de angajaţi, însă mulţi dintre aceştia au declarat că-şi vor părăsi mai degrabă locul de muncă decât să se vaccineze. Va putea o economie aflată în criză să suporte o astfel de lovitură, se întreabă Deutsche Welle.

În SUA, milioane de angajaţi vor fi obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului. Decizia celei mai mari economii a lumii ridică semne de întrebare despre impactul asupra pieţei forţei de muncă, aflată deja sub presiune, şi despre ce alte ţări vor urma o cale similară. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel