Vaccinarea copiilor, condiţie esenţială pentru imunitatea colectivă

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Experţi în sănătate din Germania afirmă că imunitatea colectivă nu poate fi atinsă fără vaccinarea copiilor şi adolescenţilor. 

De obicei, se presupune că va exista o imunitate colectivă atunci când între 60% şi 70% din populaţie este protejată împotriva agentului patogen. Dar aceasta presupune că agentul patogen nu se poate înmulţi la acele persoane fizice, a declarat vicepreşedintele DGfI Reinhold Foerster citat de Funke Media Group.

Foerster a apreciat că este o problemă diferită cu Sars-Cov-2: oamenii pot transmite virusul, chiar dacă ei înşişi nu sunt bolnavi, chiar dacă sunt vaccinaţi şi nu prezintă simptome.

Varianta Delta a intensificat situaţia. Este mult mai contagioasă. Îi afectează foarte mult pe adolescenţi şi copii, a precizat el. Atât timp cât această categorie de vârstă nu este vaccinată deloc sau vaccinată doar puţin, nu vom ajunge la o imunitate colectivă, a apreciat, de asemenea, vicepreşedintele DGfI Reinhold Foerster .

Potrivit Institutului german Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, cel puţin 85% din populaţia cu vârsta între 12 şi 59 de ani şi 90% dintre cei cu vârsta de 60 de ani şi peste ar trebui să fie vaccinaţi în totalitate împotriva variantei Delta.

"Dacă această rată de vaccinare este atinsă la timp, un al patrulea val anunţat în toamna sau iarna viitoare pare puţin probabil, potrivit unui document RKI difuzat luni.

Deocamdată, Comisia permanentă pentru vaccinare (Stiko) nu a emis o recomandare generală de vaccinare pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi nu există un vaccin aprobat pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, scrie Agerpres. 

Franţa, lovită de al patrulea val luna aceasta 

Autoritățile din Franța trag un semnal de alarmă cu privire la apariția unui nou val al pandemiei de coronavirus. 

Un al patrulea val al pandemiei de COVID-19 către sfârşitul lunii iulie în Franţa este o posibilitate, a apreciat luni purtătorul de cuvânt al guvernului francez Gabriel Attal, confirmând astfel un avertisment venit anterior din partea ministrului sănătăţii, Olivier Veran, pe fondul răspândirii rapide a variantei Delta a coronavirusului, extrem de contagioasă, relatează AFP, scrie Agerpres. 

'De mai puţin de o săptămână, epidemia recâştigă teren, varianta Delta - deosebit de contagioasă şi alarmantă - câştigă foarte rapid teren', şi-a exprimat îngrijorarea Gabriel Attal într-o intervenţie la France Inter.

Crește numărul de contaminări



Numărul de contaminări 'se dublează aproape săptămânal, în prezent suntem la peste 30% din infecţii care legate de varianta Delta şi sunt exemple în jurul nostru care arată că această situaţie ar putea constitui premisele reizbucnirii epidemiei', a spus el.

Întrebat despre riscul unui al patrulea val către sfârşitul lunii iulie, oficialul guvernamental francez a spus că este 'o posibilitate', dar nu o 'fatalitate', căci prin vaccinare poate fi împiedicat acest nou val al epidemiei.

Dar 'am observat în Regatul Unit o explozie care s-a întâmplat foarte repede după primele semne timpurii de alarmă şi se poate considera că aceste semne le vedem astăzi în ţara noastră', a avertizat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel