EXCLUSIV  Vaccinarea împotriva HPV te scapă de moarte. Legătura dintre virus și apariția cancerului genital - Dovezi confirmate prin atribuirea Premiului Nobel

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Prof. dr. Nicolae Suciu, cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, medic primar obstetrică-ginecologie și, din 2010 manager general al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu" din Capitală, a fost invitat la DC News și DC Medical, unde a vorbit despre importanța vaccinării împotriva tulpinilor virusului HPV și cancerele genitale. 

Potrivit medicului, infecția cu virusul HPV este strâns legată de apariția cancerului genital și este foarte importantă vaccinarea populației, atât feminine cât și masculine, încă din adolescență. 

„Despre infecția cu HPV (Human Papilloma Virus) avem dovezile, și au fost dovezi confirmate prin atribuirea Premiului Nobel, pentru implicarea acestui virus în originea cancerului cervical. Dacă am reuși să găsim resurse financiare, beneficiile ar fi evidente într-un multiplu poate de opt, de zece ori mai mare, să se facă o vaccinare împotriva tulpinilor acestui virus, și nu numai pentru populația feminină, cât și pentru cea masculină.

Există țări europene, Belgia, Olanda, Luxemburg, Austria, care au promovat și includ în programele de sănătate vaccinarea la vârsta pubertății, după 11 ani, până la 14 ani, fac vaccinurile împotriva virusului cu valențe din ce în ce mai complete care se adresează genotipurilor de HPV.

S-a încercat, s-a reușit implementarea, doar că au fost și curente care, ca în multe alte aspecte ale medicinei, s-au opus unor astfel de noutăți, mă refer la terapiile vaccinale, și nu în ultimul rând, tratamentul vaccinal care s-ar impune în prevenția infecției HPV e destul de costisitor. Trebuie făcute în programe naționale, trebuie populația conștientizată și implicată în recunoașterea dezavantajelor afecțiunilor. 

Dacă profilaxia primară, pe motive financiare, se amână, putem vorbi de profilaxia secundară care înseamnă efectuarea unor teste specifice de screening. Foarte mult din populația care ni se adresează, și prin mijloacele media s-ar putea conștientiza mult mai ușor, au date despre aceste aspecte de testare a posibilelor recrutări pentru afecțiuni oncologice. Screening-ul triază dintr-o populație sănătoasă, populația vulnerabilă și care, uneori și de cele mai multe ori, cere examinări, determinări suplimentare în precizarea diagnosticului.

Există evidențe scrise care îl situează pe Dr. Victor Babeș între cei care au avut inspirația, au materializat și au făcut cercetări pentru a demonstra că evaluând celulele din sfera intimă a femeii se pot pune diagnostice în faza incipientă." , a spus prof. dr. Nicolae Suciu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel