Vaccinul AstraZeneca, aprobat în UE. Pascal Soriot, CEO: "Va salva milioane de europeni"

Vaccinul AstraZeneca, aprobat în UE. Sursa: Pixabay
Vaccinul AstraZeneca, aprobat în UE. Sursa: Pixabay

Vaccinul AstraZeneca, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, a fost aprobat în Uniunea Europeană şi va putea fi administrat pentru imunizarea tuturor cetăţenilor europeni cu vârsta de peste 18 ani. 

Comitetul pentru Produse Medicinale de Uz Uman (CHMP) al Agenţiei Europene a Medicamentului şi-a bazat opinia pozitivă pe datele din analiza primară a testărilor efectuate de Universitatea Oxford. În continuare, rezultatele testelor clinice vor fi centralizate şi verificate în săptămânile următoare. 

CHMP recomandă ca fiecare persoană să primească două doze de vaccin AstraZeneca într-un interval de 4 până la 12 săptămâni. În testele clinice s-a arătat că vaccinul este eficient în prevenirea COVID-19 în regimul de dozaj recomandat. 

"Aprobarea venită azi subliniază valoarea vaccinului AstraZeneca, şi anume că vaccinul nu este doar eficient şi nu are efecte adverse, dar şi că este uşor de administrat şi, mai important, protejează complet împotriva formelor severe de boală şi a spitalizării. Suntem pe deplin recunoscători celor de la Universitatea Oxford, participanţilor în studiile clinice şi colegilor de la AstraZeneca pentru sprijinul lor necondiţionat şi implicarea lor care ne-au ajutat să producem acest vaccin care va salva viaţa a milioane de europeni", a declarat Pascal Soriot, CEO-ul AstraZeneca. 

"Aprobarea din partea EMA este un pas important în oferirea accesului la vaccinul AstraZeneca tuturor şi ne arată că vaccinul va putea fi folosit pentru a proteja populaţia de pandemie", a spus şi profesorul Andrew Pollard, directorul Grupului de Vaccinare de la Oxford. 

Vaccinul, uşor de administrat şi depozitat

Vaccinul poate fi depozitat, transportat şi manevrat la condiţii normale de refrigerare (2-8 grade Celsius / 36-46 grade Fahrenhei) pentru cel puţin şase luni şi administrat cu uşurinţă. AstraZeneca va continua să lucreze cu guverne, organizaţii internaţionale şi colaboratori din toată lumea pentru a se asigura că toată lumea va acces la vaccin fără ca cineva să încerce să facă profit de pe urma acestuia. 

Recomandările CHMP vin după analiza datelor a 23.745 de participanţi la studiile clinice. Vaccinul AstraZeneca a primit deja aprobare de urgenţă în 20 de ţări de pe patru continente, printre care se numără ţările din America de Sud, India, Maroc şi Marea Britanie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel