Vaccinul AstraZeneca, EFICIENT împotriva noii tulpini de COVID-19. Ce spune directorul

Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca
Imagine realizată în timpul studiilor vaccinului Oxford/AstraZeneca

Directorul de la AstraZeneca spune că firma are o „formulă câștigătoare” pentru a îmbunătăți eficacitatea vaccinului Oxford, în timp ce țările din Europa au început programe de vaccinare.

Șeful firmei din spatele vaccinului Oxford anti-COVID-19 a declarat că cercetătorii consideră că vaccinul AstraZeneca va fi eficient împotriva variantei de tulpină a virusului care a fost găsită pentru prima dată în Marea Britanie.

Directorul executiv al AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat pentru Sunday Times că sunt necesare mai multe teste pentru a fi siguri, dar a salutat descoperirea a ceea ce el a numit o „formulă câștigătoare” pentru a îmbunătăți eficacitatea vaccinului. Pe măsură ce Spania, Suedia și Canada s-au alăturat listei țărilor care au raportat cazuri ale noii tulpini contagioase, Soirot a spus: „Până acum, credem că vaccinul ar trebui să rămână eficient. Dar nu putem fi siguri, așa că vom testa asta ”.

Vor fi disponibile 40 de milioane de doze

Guvernul a ordonat 100 de milioane de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca, aproximativ 40 de milioane urmând să fie disponibile până la sfârșitul lunii martie. Sunday Telegraph a raportat că vaccinul ar putea fi lansat în masă începând cu 4 ianuarie, deși un purtător de cuvânt al guvernului a spus că Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale trebuie să i se acorde timp pentru a-și desfășura activitatea.

Au existat unele îngrijorări cu privire la faptul că vaccinul Oxford poate să nu fie la fel de bun ca prevenirea bolilor simptomatice ca și celelalte vaccinuri, cum ar fi cel de la Pfizer, care sunt deja distribuite. Conform cifrelor deja publicate, care arată o eficiență de până la 90% la cei cărora li s-a administrat o jumătate de doză, Soriot a declarat pentru Sunday Times: „Am fi preferat un set mai simplu de rezultate, dar, în general, am crezut că acestea sunt pozitive, pe criteriile stabilite de autoritățile de reglementare din întreaga lume”, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel