Studiu despre vaccinul AstraZeneca și tulpinile din Africa de Sud

Vaccinul AstraZeneca nu reușește să prevină cazurile ușoare și moderate ale tulpinii din Africa de Sud
Vaccinul AstraZeneca nu reușește să prevină cazurile ușoare și moderate ale tulpinii din Africa de Sud

Vaccinul Oxford / AstraZeneca nu reușește să prevină cazurile ușoare și moderate ale noii tulpini din Africa de Sud.

Universitatea din Witwatersrand, Johannesburg, unde a fost realizat studiul, a precizat că vaccinul de la AstraZeneca „oferă o protecție minimă împotriva infecției ușoare-moderate cu tulpina sud-africană de COVID-19”. Totuși, AstraZeneca a spus că niciunul dintre cei 2.000 de participanți la studiu nu a dezvoltat simptome grave.

Datele, care nu au fost încă supuse unei evaluări inter pares, "par să confirme observația teoretică că mutațiile virusului observat în Africa de Sud vor permite transmiterea continuă a virusului în populațiile vaccinate", au mai precizat cercetătorii de la Universitate.

AstraZeneca spune că vaccinul oferă o oarecare protecție

Dezvoltatorii vaccinului  din Marea Britanie au declarat informal că rezultatele ofereau o oarecare speranță că acesta ar putea preveni decesele la noua tulpină din Africa de Sud. „Este posibil să nu reducem numărul total de cazuri, dar există în continuare protecție împotriva deceselor, spitalizărilor și bolilor severe”, a spus Sarah Gilbert, care a condus dezvoltarea vaccinului împreună cu Oxford Vaccine Group.

Ministrul britanic al vaccinurilor, Nadhim Zahawi, a declarat că strategia guvernului de a combate răspândirea tulpinii a fost de a continua programul său de vaccinare în masă „cât mai rapid posibil”, precum și „testarea hiper-locală a supratensiunii”, acolo unde este detectată, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel