Este foarte posibil ca poziția pe care o ai față de vaccinarea COVID să-ți decidă soarta în firmă, mai ales dacă lucrezi într-o companie mai mare. Sigur, nu oficial, că doar trăim într-o lume corectă politic, dar până la urmă dacă ai sau nu job-ul e important, iar motive pentru avansare sau demitere se pot găsi.
Raed Arafat a declarat, de altfel, că vaccinul COVID nu va fi motiv de discriminare, la noi. Dar s-ar putea ca în alte țări accesul la studii, la muncă sau la distracție să-ți fie interzis, dacă nu ai certificatul de vaccinare, așa cum astăzi îți este interzis accesul în Dubai sau Grecia, fără test COVID.
Cred că și pe aici s-ar putea face o asociere discretă, off the record, între poziția ta la job și poziția ta față de vaccinul care ar putea pune capăt pandemiei.
Firmele cheltuie un sac de bani cu departamentele HR. Teste psihologice, interviuri, analize făcute de experți, totul ca să îți evalueze personalitatea, să vadă dacă te integrezi în echipă, dacă ești dispus la efort etc. Ori, poziționarea individului față de vaccinul COVID spune cine ești pe banii statului, gratis pentru angajator.
-ești egoist (mie nu mi se poate întâmpla, pe mine nu mă afectează). Nu-ți pasă de ceilalți, nu ești om de echipă.
-ești blatist (să-și facă restul, eu voi fi protejat de ei, fără să risc nimic). La fel, în firmă, vei lăsa pe alții să tragă, iar tu vei încerca să profiți de rezultatele echipei.
-ești prost (crezi în aiurelile vehiculate pe net, cu cipuri, conspirații etc). Poate sunt firme care ar avea nevoie de fraieri, ușor de manipulat, în schema de personal, dar cred că se tem că ar putea să-i manipuleze la fel de ușor pe proștii lor și concurența.
-ești fricos ( te temi de o injecție, îți imaginezi tot felul de scenarii). E drept, companiile n-au nevoie de eroi, dar nici unul care cheamă Salvarea când se înțeapă cu o agrafă de birou nu pare o investiție sigură în capitalul uman al corporației.
-ești rebel (nu mergi cu mulțimea, pui la îndoială toate sursele de autoritate, chestionezi fiecare indicație a conducerii). Sunt sigur că orice patron și-ar dori un astfel de angajat, dar, totuși, riști să dai și de șefi mai conservatori, care s-ar putea să adopte o altă strategie de angajare vizavi de rebeli.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu