Vaccinul-duo de la Moderna împotriva gripei și COVID-19, testat cu succes. Când va fi aprobat și disponibil

foto: Freepik
foto: Freepik

Vaccinul cu dublu efect de la Moderna a trecut cu succes testele de laborator.

Moderna a declarat miercuri că vaccinul său de tip combo pentru protecție împotriva atât a COVID-19, cât și a gripei a generat un puternic răspuns imun în comparație cu vaccinurile individuale pentru aceste virusuri într-un studiu de fază incipientă.

Prețul acțiunilor Moderna a crescut cu aproape 2% în tranzacționarea premergătoare de miercuri, potrivit Reuters.

Moderna a declarat că varianta combo a generat anticorpi similari sau mai puternici decât vaccinurile actuale pentru gripă și a fost similară cu versiunea injectabilă anterioară pentru stimularea imunității împotriva COVID-19.

Vaccinul numit mRNA-1083 pare să fie eficient împotriva tuturor celor patru tulpini A și B ale gripei la adulții mai în vârstă, comparativ cu vaccinurile larg utilizate ale GSK și Sanofi, potrivit companiei.

Moderna a mai spus că această combinație s-a dovedit a fi sigură și tolerabilă, iar ratele efectelor secundare adverse au fost similare cu cele experimentate de persoanele care au primit vaccinul COVID-19 în timpul studiului.

Compania a declarat că intenționează să înceapă un studiu de fază avansată pentru vaccinul combo mai târziu în acest an.

"Este posibil ipotetic ca acesta să fie aprobat către sfârșitul anului, dar cel mai probabil vorbim despre sezonul de toamnă din 2025 pentru combinația gripă-COVID. Așadar, peste doi ani," a declarat președintele Moderna, Stephen Hoge, într-un interviu.

Cele mai recente date se bazează pe două nișe ale unui studiu mai mare care a implicat aproximativ 1.000 de persoane - unul împotriva Fluarix al GSK la adulții cu vârsta între 50 și 64 de ani și altul împotriva Fluzone HD al Sanofi la persoanele cu vârsta între 65 și 79 de ani, Fluzone fiind vaccinul cu doză mare pentru persoanele mai în vârstă.

În septembrie, Moderna a anunțat că vaccinul său independent pentru gripă a generat un răspuns imun mai puternic împotriva tuturor celor patru tulpini A și B ale virusului gripal decât vaccinurile disponibile într-un studiu de fază avansată.

Moderna a declarat în aceeași zi că reduce producția vaccinului său COVID pentru a se alinia cu cererea mai mică post-pandemie și pentru a ajuta compania să atingă mai devreme obiectivul său de creștere a ratei de succes la 75-80%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel