Medicul Mihai Craiu susține că vaccinul gripal si cel pentru prevenția tuberculozei ar putea reduce riscul îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2, potrivit unor studii.
"Actul vaccinării produce în corpul nostru un răspuns de recunoaștere rapidă și eficientă a "dușmanilor". Ca atunci când mergem la școală să învățăm materii specifice (matematică, limbi străine, istorie sau muzică) pentru a avea o pregătire generală cât mai bună, așa este si cu vaccinurile diferite pe care le primește un copil în prima copilărie. Învățământul îți educă și iți antrenează capacitatea de a găsi firul logic în multitudinea de fenomene care ne înconjoară. Când învățăm, facem comparații ce ne vor ajuta să recunoaștem mai repede sau facem deducții bazate pe experiențe anterioare.
Când învățam să facem ceva bine, acest fapt ne poate ajuta și în scenarii diferite decât cele pentru care ne-am pregătit.In vaccinare poate funcționa acest principiu. Încep să apară dovezi (trebuiesc continuate studiile, cu un număr mai mare de pacienți, pentru a putea trage concluzii ferme) ca și alte vaccinuri făcute anterior pandemiei ar putea scădea riscul de a face COVID19. Doar 2 exemple, din mai multe, aduse recent în discuție: vaccinul gripal si cel pentru prevenția tuberculozei (BCG) ar putea reduce riscul îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.
Concluzia mea este că până să apară vaccinuri pentru combaterea noului coronavirus, în România, vaccinați-vă antigripal! Are efect cert în prevenția gripei și posibil efect benefic în COVID-19. Întrebați medicul dvs căci acum vine noua tranșă de vaccin antigripal.", a explicat medicul Mihai Craiu într-o postare pe Facebook.
Actul vaccinării produce în corpul nostru un răspuns de recunoaștere rapidă și eficientă a "dușmanilor". Ca atunci când...
Publicată de Spitalul Virtual pentru Copii pe Miercuri, 25 noiembrie 2020
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News