Oamenii de știință sugerează că vaccinul MMR „ar putea proteja împotriva coronavirusului - după începerea studiilor BCG".
Vaccinul MMR utilizat pentru prevenirea rujeolei, oreionului și rubeolei ar putea proteja și împotriva coronavirusului, spun oamenii de știință.
Experții de la Universitatea din Cambridge spun că MMR, care este în mod obișnuit dat tuturor copiilor de la vârsta de nouă luni, ar putea fi motivul pentru care copiii nu sunt la fel de grav afectați de COVID-19 și au descoperit că proteinele cheie din virusul rujeolic, oreion și rubeolă au o similaritate neașteptată cu anumite proteine din virus care provoacă COVID-19, citează The Sun.
Revelația lor vine pe măsură ce testele încep să vadă dacă injecția BCG, dată multor britanici pentru a preveni TBC, poate proteja și împotriva coronavirusului. Astfel, ei au descoperit că „proteina spike" a SARS-CoV-2 este de 20 la sută comparabilă cu „proteina de fuziune" din rujeolă.
Nu se știe dacă acest lucru este suficient de aproape pentru a conduce un răspuns imun, dar probabil că acesta va fi punctul central al cercetărilor viitoare.
„Ipotezăm că MMR ar putea proteja împotriva rezultatelor slabe în infecția cu Covid-19. Prin urmare, propunem că vaccinarea grupurilor de vârstă cu risc cu o vaccinare MMR merită luată în considerare în continuare ca o intervenție adecvată în timp și în siguranță", susțin cercetătorii.
Oamenii de știință au reiterat faptul că sunt necesare studii detaliate la populații umane mari pentru a determina dacă vaccinul MMR poate reduce severitatea Covid-19.
MMR este un vaccin combinat sigur și eficient, care este utilizat în mod normal pentru a proteja împotriva a trei boli separate - rujeola, oreionul și rubeola - într-o singură injecție.
Cursul complet de vaccinare MMR necesită două doze și se administrează la vârsta de un an și la aproximativ trei ani și patru luni. În Marea Britanie, 95 la sută dintre copiii de cinci ani au avut primul pasaj - ținta Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) - dar doar 87,4 la sută au avut al doilea.
La începutul acestei luni, experții au dezvăluit că această scădere a absorbției a pus Marea Britanie la risc de epidemie de rujeolă în timpul focarului de coronavirus.
Unicef a estimat că 117 milioane de tineri din 37 de țări ar putea să nu se imunizeze, întrucât COVID-19 forțează distanțarea socială și presează asupra serviciilor de sănătate, citează sursa de mai sus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu