Pfizer și BioNTech au anunțat astăzi că FDA a extins utilizarea de urgență a vaccinului cu o a doua doză de rapel la adulții cu vârsta de peste 50 de ani care au primit anterior un prim rapel al oricărui vaccin autorizat împotriva COVID-19. Adică dacă ai avut trei doze, acum poți să o faci și pe a patra.
Pfizer și BioNTech au anunțat astăzi că Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a extins utilizarea de urgență a vaccinului lor COVID-19 cu o a doua doză de rapel la adulții cu vârsta de peste 50 de ani care au primit anterior un prim rapel al oricărui vaccin autorizat împotriva COVID-19.
De asemenea, FDA a autorizat o a doua doză de rapel pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani și care au fost determinate ca imunocompromise și care au primit o primă doză de rapel din orice vaccin autorizat împotriva COVID-19. Rapelul suplimentar trebuie administrat la cel puțin patru luni după primul rapel și are aceeași formulă și putere ca dozele anterioare de vaccin Pfizer-BioNTech COVID-19.
EUA extinsă se bazează pe totalitatea dovezilor științifice împărtășite de companii, inclusiv datele de imunogenitate dintr-un studiu deschis, în curs de desfășurare, pe 154 de lucrători din domeniul sănătății cu vârsta de peste 18 ani dintr-un singur centru din Israel care au primit două doze de rapel, când Omicron era varianta predominantă. Printre acești indivizi, au fost raportate creșteri de aproximativ 11 ori ale mediei geometrice a titrurilor de anticorpi neutralizanți împotriva virusului, respectiv variantele Delta și Omicron, la două săptămâni după al doilea rapel, comparativ cu 5 luni după prima doză de rapel.
Nu au fost observate noi probleme de siguranță în rândul participanților la studiu. Companiile au împărtășit, de asemenea, cu FDA date din SUA și din alte țări, care arată o scădere a eficacității vaccinului împotriva COVID-19 la 3 până la 6 luni după rapelul inițial și dovezi din Israel. că o doză de rapel suplimentară poate îmbunătăți protecția împotriva formelor severe și a decesului, conform BusinessWire.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.276 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 2.325 mai multe față de ziua anterioară. 533 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.702 cu 145 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 398 persoane, cu 2 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 398 pacienți internați la ATI, 346 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 183 sunt minori, toți fiind internați în secții și cu 33 mai puțin decât în ziua anterioară. Nu există niciun minor internat în secțiile ATI ale unităților sanitare.
Până astăzi, 64.958 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat. În intervalul 28.03.2022 (10:00) – 29.03.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 45 decese (29 bărbați și 16 femei), dintre care 1 anterior intervalului de referință.
Dintre cele 45 decese, 1 la categoria de vârstă 40-49 de ani, 4 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 13 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 15 la categoria de vârstă peste 80 de ani. 44 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient nu a prezentat comorbidități (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu