Văduva lui Navalnîi a protestat împotriva lui Putin la Berlin. Chirieac: Face bine că nu se duce în Rusia

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Yulia Navalnaya, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, a participat la un protest la ora prânzului împotriva președintelui Vladimir Putin, duminică, în Berlin, în ultima zi a alegerilor organizate de Kremlin.

Mii de oameni s-au prezentat, de asemenea, la secțiile de vot din întreaga Rusie pentru a participa la ceea ce opoziția lui Putin a descris ca fiind un protest politic pașnic, dar simbolic împotriva realegerii lui Putin.

Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a postat imagini pe X cu Navalnaya stând la coadă în Berlin, unde rușii s-au înghesuit să voteze. Activiștii au declarat că unii oameni scandau "Yulia, Yulia", și aplaudau.

Cozi de oameni s-au format și la secțiile de vot din Moscova și Sankt Petersburg, la ora prânzului, când opoziția rusă a cerut oamenilor să-și anuleze colectiv voturile sau să voteze împotriva lui Putin.

Alții s-au angajat să scrie numele fostului lider al opoziției Alexei Navalnîi, care a murit în urmă cu o lună într-o închisoare din Arctica, pe buletinele lor de vot.

Mai mult de 47 de persoane au fost reținute în treisprezece orașe rusești în legătură cu alegerile prezidențiale, a spus grupul de monitorizare a protestelor OVD-Info.

Votarea, care a durat trei zile, a fost deja marcată de o creștere a bombardamentelor fatale ucrainene, de incursiuni în teritoriul rusesc de către grupuri de sabotaj pro-Kiev și de vandalism la secțiile de vot.

Bogdan Chirieac: Face bine că nu se duce în Rusia, pentru că ar avea soarta lui Aleksei Navalnîi

„Yulia Navalnaya face bine că nu se duce în Rusia, pentru că ar avea soarta lui Aleksei Navalnîi. Ar fi executată pur și simplu de regimul lui Putin. Așa, din Germania, poate continua rezistența împotriva lui Putin. Altminteri, e bine că există această rezistență.

La un moment dat se va întâmpla ceva și în Moscova, nu știu dacă înainte sau după moartea lui Vladimir Putin. Totuși, nu vă gândiți că o să vină un democrat la Kremlin, ci tot un aparat. O să vină tot cineva de pe acolo, care nu va accepta să înapoieze teritoriile Ucrainei.

Deci cu Rusia avem foarte mult de tras, iar faptul că se înarmează toată lumea occidentală e un lucru bun”, a declarat analistul Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3-CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel