Văduva lui Steve Jobs dezvăluie tehnologia care va „modela următoarea eră a istoriei umanității”

Sursa Foto: @Md Mahdi / Unsplash
Sursa Foto: @Md Mahdi / Unsplash

Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs, a vorbit despre noile abordări în tehnologie care vor schimba "istoria umanității".

Laurene Powell Jobs a conturat o viziune îndrăzneață pentru viitorul umanității, în contextul inovației tehnologice deosebite, în scrisoarea anuală a organizației sale filantropice, Emerson Collective.

În această scrisoare, scrisă ca o încheiere a anului, este clar că împărtășește unele dintre viziunile soțului său decedat, pictând un tablou al progresului modelat de ingeniozitatea umană și creativitatea neobosită.

Pe primul loc se află Inteligența Artificială (IA)

Pe primul loc se află Inteligența Artificială (IA), care, împreună cu toate compromisurile sale, necesită și o cantitate uriașă de energie.

Dar Powell Jobs crede că a identificat persoanele care sunt pionieri în tehnologie și care ar putea juca un rol în navigarea acestui drum.

„Abilitatea noastră de a recunoaște conexiunile este revoluționată de tehnologii precum inteligența artificială, care sunt pe cale să modeleze următoarea eră a istoriei umanității,” a scris ea.

„Aceste forțe vor transforma industrii, societăți și viața cotidiană în moduri profunde – dar pentru a valorifica beneficiile lor, trebuie să găsim și metode noi, durabile, pentru a alimenta lumea noastră.”

Powell Jobs a vorbit de cerințele energetice în creștere rapidă asociate cu inteligența artificială, subliniind că infrastructura actuală ar putea întâmpina dificultăți în a ține pasul.

Centrele de date esențiale pentru antrenarea IA consumă deja cantități masive de electricitate, iar experții prevăd că cererea se va dubla până în 2030, putând reprezenta aproape 10 procente din totalul electricității utilizate în Statele Unite.

„Pe măsură ce economiile naționale și globale alimentează o cerere explozivă pentru energie abundentă, accesibilă și curată, este esențial să extindem opțiunile actuale pentru generarea de electricitate,” a subliniat ea.

Fără soluții energetice durabile, potențialul transformator al IA ar putea fi împiedicat de penuria de energie, punând în pericol progresul în diverse industrii.

"Ultima sursă de energie de care vom avea vreodată nevoie"

Powell Jobs a indicat inovatori precum Bob Mumgaard de la Commonwealth Fusion Systems, al cărui demers pentru o energie de fuziune scalabilă ar putea rezolva o astfel de criză iminentă.

Ea a numit fuziunea „ultima sursă de energie de care vom avea vreodată nevoie,” subliniind urgența descoperirilor în domeniul energiei durabile.

În mod similar, Nicholas Flanders de la Twelve a fost recunoscut pentru transformarea dioxidului de carbon în produse esențiale, inclusiv combustibil sintetic pentru avioane.

Munca sa reprezintă un pas major către reducerea emisiilor de carbon și remodelarea industriilor care au depins mult timp de combustibilii fosili.

Declaraând că „oamenii nu au încetat niciodată să dovedească, atât în vremuri bune cât și în cele rele, că posedăm abilități și competențe pentru a duce lumea mai departe”, Powell Jobs a îndemnat oamenii să asculte dincolo de „abundența de zgomot” și să recunoască creativitatea și invențiile care au loc la nivel global.

„Există o abundență de zgomot în țara noastră, dar dacă ascultăm cu atenție, putem auzi zumzetul și vuietul tuturor lucrărilor originale care au loc mereu în mijlocul nostru,” a scris ea.

"Ce este, de fapt, inovația, dacă nu creativitatea? Și ce este creativitatea, dacă nu refuzul de a ceda în fața limitelor?"

Mesajul ei părea să sublinieze speranța în puterea antreprenoriatului, în știință, educație și arte.

Referindu-se la educație, Powell Jobs a lăudat școlile Purdue Polytechnic High Schools (PPHS) din Indiana și Universitatea Ashesi din Ghana ca modele de învățământ transformațional.

PPHS, o colaborare cu Universitatea Purdue, a dublat numărul de studenți subreprezentați care urmează cariere în domeniul STEM, în timp ce rețeaua colaborativă a Ashesi impactează acum peste 320.000 de studenți din întreaga Africă.

„Aceste instituții pregătesc studenții nu doar pentru joburi, ci pentru o viață întreagă de inovație,” a afirmat Powell Jobs.

În domeniul sănătății, ea a lăudat-o pe Joanna Strober de la Midi Health, care abordează deficitul critic de servicii de sănătate pentru femei printr-un model hibrid ce combină îngrijirea virtuală și locală.

În domeniul împuternicirii financiare, organizația non-profit WorkMoney a lui CJ Grimes a ajutat deja cei 8 milioane de membri să economisească peste 1 miliard de dolari prin programe practice și care schimbă vieți.

Scrisoarea lui Powell Jobs a celebrat, în cele din urmă, capacitatea umanității de a se reinventa. „Ce este, de fapt, inovația, dacă nu creativitatea?” a scris ea. „Și ce este creativitatea, dacă nu refuzul de a ceda în fața limitelor?”

Powell Jobs, care și-a făcut avere alături de soțul ei decedat, care a fost cofondator al Apple, a înființat colectivul în 2011 pentru lucrări filantropice și investiții, conform Daily Mail.

CITEȘTE ȘI: Tim Cook dezvăluie secretul pe care Steve Jobs l-a învățat pentru a duce Apple spre succes - cercetătorii spun că îl poți aplica în viața ta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel