Iată cum să prepari vafe de casă, un desert sau o gustare sărată, după preferință.
3 ouă
280 de făină albă de grâu
o linguriță cu praf de copt
un praf de sare
75 grame de ulei sau unt topit
50 grame de zahăr
250 grame de lapte
o linguriță cu esență de vanilie.
Ouăle se bat, după ce ați pus un praf de sare, cu zahărul, până ce acesta se topește.
Se adaugă esența de vanilie, laptele, uleiul/untul topit, după preferință, și se amestecă cu telul până se încorporează.
Se adaugă treptat făină cernută, care a fost amestecată cu praful de copt, până se formează un aluat de consistența aluatului de clătite, dar puțin mai gros.
Aparatul de vafe se încinge și se unge cu puțin ulei, ca să nu se lipească vafele.
Cu un polonic mic se pune aluatul pentru vafe în aparat și se coc timp de 3-4 minte.
Când sunt coapte se scot pe o farfurie și se reia procedeul pentru toată cantitatea de aluat.
Vafele se pot consuma ca atare, unse cu dulceață, miere sau ciocolată, ori alte creme preferate.
FOTO: Freepik
Rețeta se poate adapta în cazul în care doriți o gustare sărată, prin eliminarea zahărului și a zahărului vanilat.
Poftă bună!
Citește și: Rulourile cu scorțișoară, desertul delicios ce dispare aproape instant din farfurie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News