Val de reacții după ce o femeie a încercat dieta draconică pe care a ținut-o Miley Cyrus: „Tortură curată! Nu mersi, prefer să fiu grasă”

foto: Miley Cyrus, Facebook
foto: Miley Cyrus, Facebook

Dieta fără gluten stârnește tot mai multe controverse.

O femeie a câștigat notorietate pe TikTok după ce și-a documentat experiența cu o dietă pe care ar fi urmat-o și artista Miley Cyrus. Deși videoclipul său a devenit viral peste noapte, numeroși spectatori au criticat dieta, considerând-o „o adevărată tortură”, scrie The Mirror.

@natashadusfe Fiz a dieta da Miley Cyrus ???? por 1 dia. - Café da manhã: Smoothie verde protéico. - Almoço: Couve flor e vagem refogada, abóbora assada e tofu. - Jantar: Tortilha de aveia, guacamole, feijão preto e carne de soja com cenoura. . . . . . . . . . . #mileycyrus #whatieayinaday #oqueuecomoemumdia #alimentacaosaudavel #tudoqueeucomoem1dia #fittok #alimentacaoequilibrada ♬ original sound - summer songs&lt333

Cecilia Fondacci, renumită pentru experimentarea dietelor vedetelor, a publicat recent un videoclip în care detaliază mesele inspirate de regimul alimentar al lui Miley Cyrus. Deși videoclipul a adunat sute de aprecieri și a devenit viral, majoritatea reacțiilor au fost negative. „Acea cină pare atât de deprimantă”, a comentat un utilizator, în timp ce altul a recunoscut: „Aș muri de foame”. Un alt internaut a adăugat: „Aș prefera să rămân cu burta mea. Nu, mulțumesc”, iar cineva a concluzionat: „Gras și fericit, ce am văzut pare de groază”.

Un alt utilizator de TikTok a întrebat dacă există „suficiente proteine” în această dietă, iar altcineva a susținut că "e tortură curată".

Miley Cyrus a vorbit deschis despre dieta sa în trecut, respingând speculațiile conform cărora ar fi anorexică. În aprilie 2012, ea a scris pe contul său de Twitter: „Pentru toți cei care mă numesc anorexică, am o alergie la gluten și la lactoză. Nu este vorba despre greutate, ci despre sănătate. Oricum, glutenul nu e bun!”. Ea a adăugat: „Toată lumea ar trebui să încerce să renunțe la gluten timp de o săptămână. Schimbarea pielii, a sănătății fizice și mentale este uimitoare! Nu vei mai consuma niciodată gluten după asta!”.

Intoleranța la gluten, care poate fi un simptom al bolii celiace, necesită evitarea alimentelor care conțin grâu, precum pâinea, biscuiții, brioșele, pastele, pizza, prăjiturile și plăcintele. Pe lângă Miley Cyrus, Kourtney Kardashian și Jessica Alba sunt alte celebrități care urmează diete fără gluten.

Ce ai voie și ce n-ai voie să mănânci când ții dieta fără gluten

Dieta fără gluten este o abordare alimentară care exclude toate produsele ce conțin gluten, o proteină găsită în grâu, orz și secară. Aceasta dietă este recoandată persoanelor suferinde de boala celiacă, o afecțiune autoimună în care ingestia de gluten provoacă inflamație și deteriorare a mucoasei intestinale. De asemenea, poate fi utilă și pentru cei cu sensibilitate la gluten non-celiacă sau alergii la grâu.

Alimente permise:

fructe și legume

carne proaspătă și pește

orez

cartofi

leguminoase

produse din porumb

produse fără gluten (în special etichetate ca atare)

Alimente de evitat:

pâine și produse de panificație care conțin grâu

paste din grâu

biscuiți și prăjituri care conțin gluten

cereale care conțin gluten (cum ar fi cerealele pentru mic dejun care au grâu, orz sau secară)

Câteva exemple de produse fără gluten:

pâine și paste din făină de orez, porumb sau migdale

prăjituri și biscuiți făcuți cu făină de migdale, cocos sau alte alternative fără gluten

cereale fără gluten, cum ar fi cele pe bază de orez sau quinoa

Este important să se evite contaminarea încrucișată, ceea ce înseamnă că alimentele fără gluten nu trebuie să intre în contact cu cele care conțin gluten. Citirea atentă a etichetele produselor este esențială, deoarece glutenul poate fi ascuns în multe ingrediente procesate. Dieta fără gluten poate aduce beneficii și pentru persoanele care nu au boala celiacă, dar care se simt mai bine evitând glutenul, deși efectele variază de la persoană la persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel