Val de susținere pentru Virgil Popescu, după gestul lui George Simion din Parlament. Guvernul, reacție oficială. Premierul, apel la DECENȚĂ

Sursa foto: Facebook Virgil Popescu
Sursa foto: Facebook Virgil Popescu

Mai mulți politicieni au condamnat gestul lui George Simion de astăzi, din Parlament, după ce l-a agresat pe Virgil Popescu, ministrul Energiei. 

Guvernul reacționează

”Premierul Nicolae Ciucă dezaprobă actul de agresivitate îndreptat împotriva unui membru al Guvernului, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul României.  Acest gest reprobabil, care marchează o degradare fără precedent a dialogului politic în cadrul legislativului, se înscrie într-o serie îngrijorătoare de acte de instigare la violență, mult dincolo de limitele libere exprimări ale unei opinii politice.  Prim-ministrul Nicolae Ciucă face un apel la decență și responsabilitate, pentru a nu expune public repere de expresie politică total opuse valorilor euro-atlantice pe care România și le-a asumat.” transmite Guvernul. 

Regulamentul Camerei Deputaților ar putea fi modificat

“`Violența este ultimul refugiu al incompetenței`. Asta spunea celebrul scriitor Isaac Asimov, un evreu genial care s-a distins în America, după ce părinții lui au fugit din Rusia bolșevică în căutarea libertății. Cuvintele lui Asimov se aplică perfect momentelor regretabile de astăzi din Parlamentul României. Dincolo de violența gesturilor în sine, vorbim de un atentat la democrația românească și la autoritatea statului român. Este aceeași tactică aplicată constant de sovietici, încă de acum 70 de ani: îndepărtarea cetățenilor de instituțiile democrației prin erodarea încrederii lor în stat și în autoritate. Astfel, atacurile din Parlamentul României, care ar trebui să fie templul democrației românești, nu un stadion de liga a III-a, nu sunt deloc întâmplătoare.

Delegitimarea democrației românești, strigătele permanente, lipsa dezbaterii de substanță și mutarea atenției publice pe circ, nu pe adevăratele probleme ale românilor, toate acestea sunt parte dintr-un plan. Iar cei care l-au făcut știu ce fac și în niciun caz nu au în minte binele românilor. De aceea trebuie luat atitudine. Prin vocea liderului de grup, Gabriel Andronache, #PNL a anunțat deja că va propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaților pentru a nu mai permite astfel de derapaje grave. În joc este viitorul democrației românești.PS Fotografia nu e de azi, as vrea ca momentele rușinoase de azi să se șteargă din memoria fiecărui român cât mai repede", a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Vezi și: George Simion l-a bruscat pe Virgil Popescu în Parlament. Chirieac: Un gest care ţine, a dat chip dezastrului facturilor

"AUR dovedește că întreg partidul este unul extremist"

"Ședința Plenului Camerei Deputaților de astăzi a început într-un mod foarte colegial. Prin vocea domnului Suciu (PSD) s-a trimis un gând bun, din partea tuturor colegilor deputați, pentru colegul nostru de la AUR care în prezent se luptă pentru viața sa într-un spital. Din păcate ședința s-a terminat cu ieșirea lui George Simion care a depășit cu mult ceea ce se poate numi opoziție fie ea făcută așa cum înțelege AUR să se exprime. Până astăzi m-am ferit să îl numesc pe George Simion ca fiind extremist fiindcă îmi aduceam cumva aminte de perioada din legislatura trecută, dar și de colegii de opoziție de atunci, cei de la USR. Însă, gestul de astăzi a depășit cu mult tot ce am văzut până acum în Parlamentul României și este regretabil că în goana veșnică după voturi și susținători uităm să ne comportăm civilizat, așa cum o cere funcția pe care vremelnic o ocupăm. Din păcate AUR dovedește pe zi ce trece că întreg partidul este unul extremist și că lucrează împotriva intereselor României în fiecare zi", a scris Sorin Moldovan pe Facebook.

Vezi și: Ciocniri Popescu (PNL) - Simion (AUR) în Parlament. Ședința, ÎNCHISĂ: Este pentru prima dată când un ministru, în timp ce-și ține discursul, este agresat fizic/ VIDEO

"George Simion a depășit astăzi o nouă limită"

"Ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României este inadmisibil și fără precedent. Președintele unui partid parlamentar l-a agresat fizic pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.Condamn ferm această atitudine. Violența nu a fost nicicând o soluție și cei care recurg la așa ceva în plenul Parlamentului sunt cei fără argumente. Episodul de astăzi ne arată că unii nu înțeleg că democrația înseamnă o dezbatere pe idei, nu pe forță fizică. George Simion a depășit astăzi o nouă limită și a arătat încă o dată că AUR nu este nimic altceva decât o formațiune nefrecventabilă și toxică", a scris Mircea Fechet pe Facebook.

"Astfel de evenimente sunt inacceptabile în democrație"

"Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat astăzi în plenul Parlamentului României. Indiferent de încărcătura momentului, astfel de evenimente sunt inacceptabile în democrație. Dacă vrem să redăm demnitatea Parlamentului, trebuie să reacționăm ferm în fața provocărilor extremiste. Trag nădejde că toate forțele democratice din spațiul public se vor coaliza pentru a stopa atacurile la adresa civilizației democratice", a scris Florin-Alexandru Alexe pe Facebook.

Vezi și: Virgil Popescu dinamitează USR după moțiunea simplă: Se cred terminatori politici. Pentru ONG-uri, legea e bună... Isterii politice ipocrite!

"Huliganul George Simion sare la bătaie"

"Ce s-a întâmplat astăzi în plenul Camerei Deputaților, când pentru prima oară un ministru este bruscat verbal și fizic de către un parlamentar care este chiar lider de partid, este o premieră absurdă și care nu trebuie să se mai repete nicodată. Probabil, într-un atac de amnezie, uitând că se află în Parlament, și crezându-se că se află în tribuna vreunui stadion, huliganul George Simion sare la bătaie la susținătorii echipei adverse și cu bădărănie se năpustește la tribuna Camerei Deputaților și aruncă invective la adresa vorbitorului, ministrul Virgil Popescu.Când nu ai argumente și nici exercițiul educației democratice, argumentul cel mai îndemână al agresorului este pumnul. Ca pe tarla, zbieri, urli , doar doar te va crede cineva…Eu consider că este foarte necesar ca parlamentarii cu vădite ieșiri nervoase, în ședințele Parlamentului, să fie supuși unor controale psihiatrice.

Motivez această inițiativă, având în vedere faptul că parlamentarii nu sunt supuși controlului la accesul în instituție și pot intra înarmați sau cu alte substanțe interzise. Și, nu în ultimul rând, dar nu mai puțin condamnabil, în plin vârf al valului 5 al pandemiei Covid , deși te pretinzi a fi lider de partid parlamentar, nu respecți reguli de minimă igienă si de bun-simț și țipi isteric la câțiva centrimetri de fața unui ministru, expunându-l la îmbolnăvire, și aici nu vorbesc neapărat de Covid... Sper ca Biroul Permanent al Camerei Deputaților să ia de urgență măsuri și să aplice sancțiuni severe (chiar până la interzicerea accesului la ședințele publice ale Parlamentului pe o perioadă determinată) pentru ca astfel de ieșiri huliganice să nu se mai întâmple!!!Fostul ultras și lider de galerie George Simion, ajuns deputat în Parlamentul României atârnând de coada unui partid care nu are nimic în comun cu democrația și societatea civilizată, ci totul în comun cu tacticile de hărțuire și intimidare ale anilor ’30, când milioane de cetățeni au fost victima abuzurilor fizice și psihice ale legionarilor, a adus astăzi teroarea în Parlamentul României, în plin secol XXI.

Suspicionat, pe bună dreptate, că reprezintă agentul de influență al unor puteri străine ostile României și aliaților săi euro-atlantici, George Simion se face vinovat, de astăzi, de infracțiuni de drept comun, ca orice mic borfaș certat cu legea – intimidare, violență, agresiune fizică. Orice zi în care un golan precum George Simion este liber și orice zi în care acest borfaș mic, dar cu pretenții mari, își spune deputat și vorbește de la tribuna Parlamentului este o zi pierdută pentru România și pentru democrația noastră", a scris Gigel Știrbu pe Facebook.

Vezi și: Avizul psihologic pentru parlamentari, SPULBERAT de Zegrean: Nu există nicăieri în lume, nu se poate

"Condamn cu tărie incidentul provocat de George Simion"

"Condamn cu tărie incidentul provocat astăzi în plenul Parlamentului României de liderul AUR, George Simion, prin proferarea de insulte la adresa ministrului Energiei și chiar bruscarea acestuia. Ceea ce s-a petrecut astăzi chiar de la tribuna Parlamentului depășește normalitatea vieții sau luptei politice, evocând vremuri în care agresiunea și intimidarea erau la ordinea zilei și pe care le credeam apuse. Potrivit articolului 235 din Regulamentul Camerei Deputaților, în dezbaterile parlamentare, aleșii sunt obligați să respecte normele de conduită, de curtoazie și disciplină parlamentară și să nu folosească expresii injurioase. În baza Regulamentului amintit, cer public Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi întocmirea unui raport în vederea aplicării de sancţiuni în acest caz", a scris Ervin Molnar pe Facebook.

"Condamn cu fermitate ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României, instituția garantă a democrației, organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Nicio dezbatere politică, oricât de aprinsă ar fi, nu poate și nu trebuie să dea naștere unor manifestări violente, verbale sau fizice, într-un stat de drept, bazat pe valorile reale ale democrației. Dezavuez astfel de atitudini și îmi exprim speranța că forțele democratice din spațiul public vor stopa, împreună, atacurile la democrație și civilizație", a scris Vetuța Stănescu pe Facebook.

"Precedent periculos la adresa democrației"

"Gestul reprobabil al liderului AUR, făcut astăzi, la tribuna Parlamentului, reprezintă modus operandi, marcă înregistrată a acestui partid profund nedemocratic. Însuflețirea maselor, prin acte de violență, pe fondul unei crize reprezintă un precedent periculos la adresa democrației. Parlamentarii se bucură de un mandat reprezentativ dat de cetățeni, iar una dintre garanțiile pentru independența în acțiune a demnitarului este irevocabilitatea acestuia. Însă, legitimizarea violenței nu își găsește în niciun context justificare", a scris Gheorghe Pecingină.

"Violenta, in special cea fizica, denota lipsa argumentelor celui ce recurge la astfel de actiuni periculoase. Gravitatea unor asemenea gesturi incalificabile la tribuna Parlamentului are un impact ce nu poate implica toleranta. In caz contrar, se pot crea oriunde astfel de tipare care nesocotesc legile si regulile. Trist este ca unii fac circ fiind plătiti bine din buzunarul românului. Păcat ca in locul identificării soluțiilor, suntem martorii unor astfel de comportamente care susțin interesele personale (electorale) crescânde pe necazul omului de rând. Parlamentarii sunt învestiti cu încredere pentru a veni cu soluții la problemele cetățenilor, nu cu pumnii!", a scris Diana Morar pe Facebook.

"Am asistat la o scenă total dizgrațioasă"

"Condamn ferm modul în care parlamentarul AUR, #GeorgeSimion, l-a agresat pe ministrul energiei, #VirgilPopescu. Astăzi, la dezbaterea moțiunii simple, am asistat la o scenă total dizgrațioasă. În timp ce ministrul energiei prezenta soluțiile Guvernului și măsurile adoptate pentru protejarea românilor în fața creșterii prețurilor la energie și gaze, huliganul Simion a arătat încă o dată la ce se pricepe cel mai bine: la violență. Tipul acesta de comportament nu va rezvolva problema facturilor românilor, nici nu le va ține de cald în case. Acest comportament huliganic împinge #AUR într-o zonă a extremismului care, mai devreme sau mai târziu, va fi izolat, pe scena politică românească.

Se pare că domnul care se recomandă ca având un masterat în istoria comunismului a fost inspirat de torționari, pentru că nu înțelege că democrația se bazează pe dezbatere, nu pe puterea pumnului. Să ne aducem aminte că acum câteva zile, în Spania, comportamentul lui Simion a fost amendat cu 3000 de euro. Cu siguranță, comportamentul de astăzi ar trebui amendat aprig și în Parlamentul României.Pe scurt, dacă te cheamă George și îl agresezi pe Virgil pe stradă, în cel mai bun caz te alegi cu amendă, în cel mai rău caz, cu închisoarea. Iată că parlamentarul Georgică, în timp ce agresează un demnitar al statului român, este protejat de imunitate. Nu fi ca Georgică!P.S. În timp ce domnii de #USR ar fi trebuit să își susțină astăzi moțiunea în Parlament, preocuparea lor a fost disputa de putere în interiorul partidului. USR îmbătrânește peste noapte și arată cât de pricepuți sunt la crize, în timp ce AUR joacă popice cu electoratul lor", a scris Marian Crușoveanu.

"Astfel de comportamente sunt nejustificabile"

"Indiferent de poziția politică pe care o avem, ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României este întru totul inacceptabil. Condamn ferm comportamentul violent a lui George Simion. Ironia acestui episod este chiar locul în care s-a produs incidentul. Plenul Parlamentului este dedicat dezbaterilor, însă asemenea forme de neputința aduc cu sine comportamente primitive, necivilizate. Agresivitatea manifestată astăzi demonstrează toxicitatea partidului AUR și este un afront democrației.

Astfel de comportamente sunt nejustificabile. Ne putem exprima ideile și convingerile într-un mod civilizat, lipsit de violență. Ceea ce s-a întâmplat în această seară degradează imaginea Parlamentului și adâncește neîncrederea oamenilor față de clasa politică. Avem nenumărate probleme care necesită soluționare... problemele comportamentale nu mă așteptam reprezinte un factor prezent în Parlamentul României. Nu îmi face plăcere să abordez asemenea subiecte deoarece suntem cu toții membrii ai organului reprezentativ suprem al României. Nu concep ca divergențele politice să degenereze în conflicte fizice. Este de-a dreptul inadmisibil și lipsit de orice formă de justificare!", a scris Valentin Făgărășian.

"Astăzi am trăit în Camera Deputaților un moment la care nu mă gândeam că voi asista vreodată. Am văzut cum un coleg, ministrul energiei, este agresat fizic de liderul AUR în vreme ce era dezbătută moțiunea simplă. Așa ceva nu a mai fost pomenit vreodată în istoria Parlamentului României. Încă o dată cei de la AUR ne arată cum se comportă mișcările extremiste: încearcă să își impună punctul de vedere cu pumnul! Pentru ei nu există dezbateri, nu există democrație sau libertatea de exprimare. Este fie cum vor ei, fie impun cu pumnul! Nu așa trebuie să arate Parlamentul României! Condamn cu tărie atitudinea agresivă a liderului AUR, George Simion. Această atitudine este de neacceptat, mai ales că ea s-a petrecut în clădirea simbolului democrației", a scris George Stângă pe Facebook.

"Simion a confundat Parlamentul României cu peluza stadionului"

"Acte josnice astăzi, în Parlamentul României! Nu reușesc să înțeleg dacă George Simion trăiește într-o realitate paralelă, însă actele de huliganism înfăptuite astăzi îmi arată că cel mai probabil a confundat Parlamentul României cu peluza stadionului unde își petrecea timpul spărgând semințe. A brusca fizic și verbal un om, făcând abstracție de faptul că partea vătămată este un ministru și făptuitorul un lider de partid, este un act josnic! Drept cine ne luați pe noi românii, George Simion?! Este aberant, dincolo de limita absurdului să fim puși în pericol, ca pe maidan, de astfel de caractere, demne de circ ieftin!Sper ca în cel mai scurt timp să fie luate cele mai drastice măsuri față de faptele săvârșite astăzi! Suntem trimiși de dumneavoastră în Parlament să judecăm și să luăm cele mai bune decizii pentru români, nu pentru a asista la acte de violență!", a scris Gabriel Avramescu pe Facebook.

"O golănie de ultimă speță"

"Să bruschezi și să intimidezi un ministru, în plenul Camerei Deputaților, este o golănie de ultimă speță care nu face cinste celui care a fost trimis în Parlamentul României de către alegători. Gestul de astăzi, al lui George Simion, față de colegul meu, Virgil Popescu, este un act de huliganism de cea mai joasă speță care nu arată decât că acest lider de partid este un păpușar al unor puteri ce se opun dezvoltării României și implicit a acțiunilor comune ale aliaților României euro-atlantici.Îl susțin, necondiționat, pe Virgil Popescu, în toate demersurile pe care le va întreprinde pentru a stopa intimidarea, violența, agresiunea fizică și verbală venite din partea unui așa-zis coleg, cu atât mai mult cu cât aceste acțiuni aparțin unui personaj pus mai tot timpul pe scandal, un băiețaș de cartier certat cu legea, un personaj pe care îmi este rușine să îl numesc coleg și mai ales parlamentar într-un for superior al unei Românii democratice. Unor astfel de personaje, cu ieșiri necontrolate, le sunt imperios necesare controale psihiatrice lunare, dar chiar și așa sunt ferm convins că acest George Simion nu ar fi declarat niciodată apt psihic, în urma unui astfel de control. Rușine, AUR! Rușine, George Simion!", a scris Florin-Emilian Dumitru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel